Feiret med skuddsalver

Folk fant fram geværene i Bagdad etter at Irak ble klare for OL-kvartfinalen i fotball.

Irak vant 2-0 over Costa Rica i den olympiske fotballturneringen i Aten. Det betyr at irakerne sikret seg plass i kvartfinalen i den olympiske turneringen, og det ga grunn til feiring.

Fotballinteresserte irakere stormet ut i gatene med geværer og pistoler av alle kalibre. Sporlyskuler flerret over den mørke himmelhvelvingen.

Etter at Irak slo til med 4-2 seier over Portugal, som bare spilte med ti mann, torsdag, ble det en ny solid seier i går kveld. Costa Rica var sjanseløse etter at det sto 0-0 i pause.

Det har ikke vært lett for irakerne å drive idrett etter den amerikanske invasjonen for vel ett år siden, men forholdene var ikke lette da Uday Hussain, sønnen til Saddam, ledet landets idrettsbevegelse heller.

Men nå er Irak i kvartfinalen i OLs fotballturnering. Derfor gjaller skuddsalvene i Bagdads gater, men denne gangen er det gledesskudd.

(NTB-AFP)

VILL FEIRING:</B> En gresk politimann og en frivillig OL-arbeider jager en irakisk supporter som stormet inn på banen for å feire den andre OL-seieren til de irakiske fotballspillerne (i bakgrunnen).
PÅ TRYNET:</B> Costa Rica-keeper Neighel Drummond er bare oppgitt, mens lagkameraten Junior Diaz går i bakken så det synger i det Mahdi Karim (utenfor bildet) setter inn 2-0-målet for Irak.
I KVARTEN:</B> Costa Rica og Myre Roy (t.h.) klarte ikke å stoppe Irak og Bassim Abbas på veien mot kvartfinalen.