Feiret med treneren

I går kveld pyntet Siren Sundby seg for treneren og bursdagsbarnet Thomas Guttormsen (35) og dro ut for å feire.

ATEN (Dagbladet): Rundt halsen hadde Guttormsen skjerfet Sundby har svettet og strikket på siden oktober i fjor.

-  Det har nesten vært tøffere å få dette skjerfet ferdig enn å få det til her i Aten, sier Sundby med et smil.

Skjerfet i de norske fargene var pyntet med OL-ringene, navnet til Thomas og var omsorgsfylt påsydd silkestoff på baksiden.

-  Men det har mamma sydd på, sier Siren.

-  Flott, hva? Det har nok kostet henne mange tusen treningstimer, spøker treneren.

I morgen tar han det med i båten foran den siste seilasen. Et perfekt plagg på det som alle tror blir en perfekt dag.

Både Guttormsen og Sundby var i strålende humør før de dro ut og spiste middag sammen med Sundbys kjæreste, Christopher Gundersen. Det gode humøret hadde Sundby hatt hele dagen.

Sundbys beste

-  Da jeg sto opp i dag var godfølelsen tilbake for første gang siden tirsdag. Tenkte at i dag skulle jeg gi Thomas en fin bursdagsgave. Og det fikk han, sier Siren Sundby.

Hun tenker mer på superseilingen som ga henne to seirer, enn skjerfet. De to seirene gir henne et forsprang som er så godt som umulig å sløse bort. Sundby var i går svært fornøyd med innsatsen.

-  Ja, jeg tror dette er det beste jeg har gjort noen gang. Jeg seilte stabilt og bra. Var tålmodig og tok en og en båt, istedenfor å ta ti på en gang, sier hun.

Det er en sterk snuoperasjon Sundby har gjort ved å reise seg etter disken i den tredje seilasen tirsdag, 19. plassen i den femte seilasen onsdag - og det lille sammenbruddet etter den sjuende seilasen.

-  Etter disken og 19. plassen rett etterpå trodde jeg nesten at det var over, sier hun.

Manglet mat

Torsdag dro hun helt utkjørt rett til hotellet og vekslet bare noen ord med Dagbladet før hun gikk til sengs. Da hadde hun anstrengt seg til det ytterste og vunnet den åttende seilasen etter at hun tok til tårene i pausen etter den sjuende.

-  Jeg var så sliten. Fikk ikke spist, og fikk så lavt blodsukker. Vi hadde med for lite mat. Tok med mat for fire timer, men var ute på sjøen i tre timer til på grunn av utsettelser. Da gikk det tomt på slutten. Thomas hadde heldigvis med seg litt cola, og da gikk det bra, sier hun.

I dag er det hviledag.

-  Da skal jeg av gårde og se trampolinefinalen for menn. Det er det eneste jeg får sett utenom seilingen. Dessuten foregår det inne, slik at jeg unngår sola. Også er det en actionidrett, sier Sundby.

Fryktet ny disk

For trener Thomas Guttormsen har det vært den tøffeste uka han har hatt sammen med Sundby. Pausen mellom den sjuende og åttende seilasen torsdag, beskriver han slik:

-  Det var nok det mest dramatiske øyeblikket vi har hatt sammen på de seks åra jeg har trent henne. Hun var fryktelig oppjaga, og var litt utafor seg sjøl. Det første hun sa da hun møtte meg etterpå var «nå går dette til helvete, Thomas».

For akkurat da var Sundby sikker på at hun kom til å bli disket etter en situasjon med den hviterussiske jenta. Og da hadde gullet røket.

-  De kranglet veldig utpå der, og Sundby roet seg ikke ned før den hviterussiske jenta kom bort og sa at hun ikke ville protestere mot henne, sier Guttormsen.

Men nå er alle problemer glemt.

-  Hun kan ikke rote bort dette, sier Guttormsen.

GODFØLELSEN: - Da jeg sto opp i dag var godfølelsen tilbake for første gang siden tirsdag. Tenkte at i dag skulle jeg gi Thomas en fin bursdagsgave, sier Siren Sundby. Og det fikk trener Thomas Guttormsen. Siren hadde nemlig strikket et OL-skjerf.