Feiret med TV-fotball

Først skøytet han vanvittig bra, og ble Langrenns-Norges redningsmann på gårsdagens 15 km fri teknikk i Santa Catarina. Etterpå feiret Tor Arne Hetland (25) tredjeplassen i hotellsenga med UEFA-cupkampen Inter-Hertha Berlin (2-1) på TV.

- Allerede i dag er det stafett. Da gjelder det å være ordentlig uthvilt. Italia har et bra lag, i likhet med oss. Stafetten blir nok et skikkelig rotterace, sier Tor Arne Hetland til Dagbladet.

14,6 sekunder skilte fram til den svenske seierherren Per Elofsson. Til franskmannen Vincent Vittoz på andreplass, var avstanden 6,5 sekunder,

For kort

- Løpet gikk over all forventning. Jeg kunne gå på hele veien, og følte at distansen gjerne kunne vært enda lenger. Da jeg gikk i mål, var jeg langt fra utslitt. Ei tremil kunne vært fint i går, sier Tor Arne Hetland.

I Lahti-VM i februar satser han på å gå to distanser: Sprinten og femmila.

- Jeg er en all-rounder på skøyting, og elendig i klassisk. I går hadde jeg supre ski, og kunne bare suse av gårde. Men jeg tar ikke av for det. I denne sporten kan det fort snu seg, sier en nøktern Hetland.

Det siste er han selv et levende eksempel på. Etter andreplassen på Kollen-femmila i 1997, har han variert kraftig i prestasjonene. Siden niende og 31. plassen på Beitostølen for snaut to uker siden, har formen vært klart stigende.

- Vanvittig bra

- I dag fulgte han opp med et vanvittig bra løp. Nå har vi tre mann som kan ta medalje i skøyterenn: Tor Arne Hetland, Kristen Skjeldal (nr. fem i går) og Thomas Alsgaard (nr. 13), sier landslagstrener Steinar Mundal.

KREFTER IGJEN: Tor Arne Hetland var langt fra utslitt da han gikk over må. - Ei tremil kunne vært fint i går, sier Tor Arne Hetland
ALSGAARD FORSVANTA: Thomas Alsgaard forsvant rett ut i løypene igjen etter fredagens 13. plass. Han var svært misfornøyd med plasseringen.