Feiret med vill samba

MARSEILLE (Dagbladet): De norske vikingene jublet, joiket, floket og danset samba til høylys dag i Marseille i natt. Brasilianerne var ofte sportslig med på moroa. De går jo videre sammen med Drillos. Til himmels.

- Folkelivet er fantastisk. Det er en herlig stemning, syntes Gunnar Løvås fra Levanger, som virvlet rundt i sambaen med en brasiliansk skjønnhet med bar navle. Det flotteste symbolet på den norsk-brasilianske forbrødringen var selvsagt Rosangelas og Øyvinds bryllup midt på banen. Men det var mange små kopier av den varianten i Marseilles gater utover kvelden i går.

Ronaldos bedre halvdel, Susanna, dukket opp med en mikrofon i hånden utenfor Stade Velodrome noen minutter før kampen. Forholdsvis diskret. Men så skal jo heller ikke spillernes koner og/eller venninner være her.

Ronaldos Susanna

Susanna intervjuet et sambarorkester. Dem var det flust av langs stadion. Fest skulle det være.

- Hver dag er et karneval, sa Joao, Eder og Tatiana fra Sao Paolo.
- Men vi er glade for at Norge blir med videre. Det er et morsomt lag. Og det norske publikumet er herlige. De er våre venner. Vårt lag er dessuten ikke så godt. De har problemer med forsvaret. Zagallo er ikke god nok. Han er for sta. Og så er spillerne glimrende individuelt, men klarer ikke alltid å spille sammen, mente trioen før den seilte videre til mer karneval.

Høyre fløy

Marseille var rene spillebanen i går. Langs den gamle havna hadde nordmennene invadert høyre banehalvdel, med joik, floker, trommer og trompeter. Ølet fløt. Bevegelsene begynte å bli lettere upresise i kombinasjonen øl/steikende varme.

Brasilianerne holdt seg noe mer diskret utenfor sidelinja, men kom sterkt tilbake seinere på kvelden med mer samba og rytmisk magedans.
De norske vikinghornene hang litt mer på halv tolv etterhvert, men det kom av varmen og for mye lunkent øl. Men hva gjorde vel det. Drillos skal nå til Paris og det overskygget selvsagt alt. Dit går det nå en boulevard av jubel og lovord.

De franske kommentatorene synes det var fortjent. Det er ikke hvem som helst som slår VM-favoritten to ganger på rad. Og neste korsvei er igjen i Marseille. Mot Italia. Seieren er vår skal fortsatt runge på den gamle havna.

NORSK SAMBA:</B> Gunn Heidi Stokke fra Hamar og Kristin Børresen fra Oslo slo til med norsk samba for å feire at Drillos gikk videre.