JUBELSCENER:  Trener Andre Breitenreiter jubler med en øl mens fansen (innfelt) urinerer på banen. Foto: NTB Scanpix / Twitter
JUBELSCENER: Trener Andre Breitenreiter jubler med en øl mens fansen (innfelt) urinerer på banen. Foto: NTB Scanpix / TwitterVis mer

Feiret opprykket med å urinere på banen

- Vi rir på en euforisk bølge.

(Dagbladet): I helga ble SC Paderborn klar for den tyske Bundesligaen.  Laget tok den avgjørende seieren som sikret bragden i den siste kampen.

Da ble det for mye for spillere og fans. De tok helt av.

Urinerte Det er blitt en vane at supporterne stormer banen i avgjørende kamper.

Men sjeldent ser vi scener Paderborn-fansen ga oss da opprykket var klart.

På Twitter har det kommet flere bilder av at supporterne urinerer på fotballbanen.  Om det bare var naturen som kalte eller om supporterne demonstrerte mot noe, er ikke lett å si.

Likefullt, bildene går sin seiersgang på Internett.

Mirakel Paderborn er en liten klubb i tysk skala. Ingen hadde forventet at laget fra byen med 145 000 innbyggere skulle rykke opp før årets sesong.

Med et lite budsjett og få fans har de sjokkert konkurrentene. For å sette det i kontekst. Mens Franck Ribery har en årslønn på 110 millioner, har spillerne i Paderborn et samlet lønnsbudsjett på 55 millioner kroner.

- Det vi har gjort er et mirakel. Vi har tatt oss til toppdivisjonen, og det skal vi nyte. Så får vi se hvordan vi skal greie å overleve i Bundesligaen seinere, det er et problem vi får ta opp etter hvert sier president Wilfried Finke til Bild.

- Det er ikke bare flaks, det er ikke bare at vi rir en euforisk bølge, men vi har kvalitet, sier Markus Krösche.