Feiret seieren med hver sin unge på armen

Skogns forsvarte strafettgullet i NM.

SMÅBARNSFEDRE: Skogn IL vant NM-stafetten for andre år på rad. Fra venstre: Anders Myrland med Jacob, Johan Kjølstad med Adrian, og Eldar Rønning med Elinor. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
SMÅBARNSFEDRE: Skogn IL vant NM-stafetten for andre år på rad. Fra venstre: Anders Myrland med Jacob, Johan Kjølstad med Adrian, og Eldar Rønning med Elinor. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

NM-kongen Eldar Rønning gikk førsteetappen og hadde med lille Ellinor, Anders Myrland på 2. etappe kom med Jacob og ankermann Johan Kjølstad hadde full kontroll på Adrian.

Skogn gjentok bedriften fra NM i Stokke i fjor og tok seieren på stafetten.

- Denne seieren betyr veldig mye for klubben og Skogn, og det er artig at vi alle er småbarnsfedre. Vi er gode kompiser, og vi feiret for eksempel nyttårsaften sammen med alle familiemedlemmene på plass, sa Eldar Rønning, som er ekte Skogn-gutt.

Rønning og Kjølstad er i tillegg naboer i Trondheim. Kjølstad kommer fra Ekne rett ved Skogn.

- Anders er fra Mo i Rana, men vi har kjent hverandre lenge. Helt fra han begynte på skigymnaset i Meråker. Han er en god kompis, sa Rønning.

NM-kongen Eldar Rønning ble mesterskapets konge med gull på 15 kilometer klassisk og sølv i skiathlom i tillegg til stafettgullet. Og når vi vet at han vant verdenscuprennet i Otepää sist helg, er det liten tvil om at vi har med en skiløper i form å gjøre.

- Det er alltid godt å vinne skirenn, og det individuelle gullet smakte ekstra godt. Det var min første individuelle NM-seier. Det er tøft å vinne i NM, konkluderte Rønning.

- Hva betyr de siste dagene når vi vet at VM nærmer seg med stormskritt?

- Det gir selvsagt selvtillit, men når jeg går så bra som nå er det nesten som jeg blir nervøs med tanke på at det nesten er en måned til VM starter......

En jobb Derfor har 28-åringen vært ekstra påpasselig med at de siste dagers suksess og formutvikling ikke skal gå til hodet på ham.

- Det blir en utfordring å komme «ned» igjen. Jeg kan ikke hvile på laurbærene. Det er fortsatt en treningsjobb som skal gjøres, og det blir viktig å skaffe seg nok hvile. Planen er klar. Den blir ikke endret. Jeg skal være hjemme i Trondheim de neste 14 dagene, sa Rønning, som dermed dropper høydeoppholdet i de italiensks Dolomittene.

Det har vært planen hele tiden. Rønning er ingen stor tilhenger av for mye trening i høyden, selv om det tradisjonelt sett har vært et sikkert suksesskriterie for norske skiløpere de siste 20 årene.

2.-plassen i stafetten gikk også til Nord-Trøndelag, nemlig Henning Skilag. Det ble lag fra Sør-Trøndelag på 3.- og 4.-plass ved Byåsens 1.- og 2.-lag.

(NTB)