Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Feiret sitt 41. røde kort med å sparke offeret i hodet

Kolombiansk landslagsmann med verdensrekord?

(Dagbladet): Mens enkelte fotballstjerner gikk gjennom karrieren uten å pådra seg et eneste gult eller rødt kort, befinner andre seg i stikk motsatt ende av råtass-skalaen.

36 år gamle Gerardo Bedoya er neppe noen god ambassadør for en hvilken som helst fotballklubb, men spiller likevel for toppklubben Independiente Santa Fe i Colombia.

Det vil si - han får ikke spille de neste 15 kampene.

I derbyet mot Millonarios markerte Bedoya seg ved å sanke karrierens 41. røde kort, som trolig er unikt i internasjonal toppfotball.

Bodoya skal ha plantet albuen i ansiktet på Yhonny Ramirez, som ble liggende på gresset og vri seg. 36-åringen hadde likevel ikke gjort seg helt ferdig, og fulgte opp med å sparke Ramirez i hodet, mens dommeren allerede sto med det røde kortet i hånda.

LANDSLAGSMANN: Etter 41 røde kort er det heller tvilsomt om Gerardo Bedoya kan kalles en god ambassadør for colombiansk fotball. Her er han likevel i aksjon for landet sitt så seint som i 2009, i en VM-kvalifiseringskamp mot Venezuela. Foto: (AP Photo/Reinaldo D'Santiago)
LANDSLAGSMANN: Etter 41 røde kort er det heller tvilsomt om Gerardo Bedoya kan kalles en god ambassadør for colombiansk fotball. Her er han likevel i aksjon for landet sitt så seint som i 2009, i en VM-kvalifiseringskamp mot Venezuela. Foto: (AP Photo/Reinaldo D'Santiago) Vis mer

Ifølge ESPN har Bodoya fått 15 kampers karantene, samt en bot på 1.227.850 kolombianske pesos ( ca. 4212 kroner). Det er det siste sparket som ble utslagsgivende for den lange karantenen.

- Ifølge dommerrapporten fra kampen mellom Santa Fe og Millonarios FC, som ble spilt 22. september i den niende runden av Postobon League, sparket nummer 20, Gerardo Bedoya, en liggende motspiller i ansiktet etter å ha blitt utvist, heter det i uttalelsen fra disiplinærkomiteen i den colombianske ligaforeningen.

Bedoya har i etterkant bedt om unnskyldning for oppførselen sin. Han er ingen smågutt i kolombiansk fotball, og vant Copa America med landslaget i 2001.

I tumultene som oppsto etter Bedoyas ufinheter ble også to andre spillere - et fra hvert lag - sendt av banen med rødt kort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media