FEIRINGEN:  Den greske fotballspilleren Giorgos Katidis utestenges fra det greske landslaget på livstid etter at han feiret sitt vinnermål med en nazihilsen. Foto: REUTERS / Icon / Giannis Liakos / NTB Scanpix
FEIRINGEN: Den greske fotballspilleren Giorgos Katidis utestenges fra det greske landslaget på livstid etter at han feiret sitt vinnermål med en nazihilsen. Foto: REUTERS / Icon / Giannis Liakos / NTB ScanpixVis mer

Feiret vinnermålet med nazihilsen

Utestenges fra landslaget på livstid.

AEK-spiller Giorgos Katidis er av det greske fotballforbundet utestengt fra landslagsspill på livstid etter at han feiret sitt vinnermål mot Veroia lørdag med å gjøre nazihilsen.

20-åringen er tidligere kaptein for Hellas' U19-landslag og regnes som et stort talent, men nå er han er uønsket på landslagene i all framtid. Klubben hans skal ta stilling til episoden i løpet av uken som kommer.

- Alvorlig provokasjon - Spillerens hilsen til publikum på nazivis er en alvorlig provokasjon som fornærmer alle ofrene for nazistenes bestialitet og skader fotballens pasifistiske og humane karakter, heter det i en uttalelse fra det greske fotballforbundet.

Katidis ble utsatt for kraftig kritikk fra politikere og vanlige fotballfans etter lørdagens hendelse.

Søndag var det for øvrig 70-årsmarkering for deporteringen av greske jøder til nazistenes konsentrasjonsleirer.

Spilleren selv legger seg flat og påberoper seg uvitenhet.

- Jeg er ingen fascist og ville ikke gjort det om jeg visste hva det betydde, tvitret han etter alt oppstyret som fulgte gesten.

Blir trodd av treneren Han påsto at han bare pekte på lagkameraten Mikhalis Pavlis på tribunen for å tilegne målet til ham i kampen mot helseproblemer.

Den forklaringen er likevel vanskelig å svelge for dem som har sett bildene av Katidis, og av en klubbleder som prøver å få ham til å senke armen.

UTESTENGES:  Giorgos Katidis regnes som et stort talent. Nå er han i hardt vær etter feiringen av vinnermålet mot Veroia. Foto: EPA / STRINGER / NTB Scanpix
UTESTENGES: Giorgos Katidis regnes som et stort talent. Nå er han i hardt vær etter feiringen av vinnermålet mot Veroia. Foto: EPA / STRINGER / NTB Scanpix Vis mer

Unggutten blir imidlertid trodd av klubbtrener Ewald Lienen.

- Han er en ung gutt som ikke har noen politiske oppfatninger. Antakelig så han en slik hilsen på internett eller noe og kopierte den uten å vite hva det betyr, sa tyskeren.

- Jeg er 100 prosent sikker på at Giorgos ikke visste hva han gjorde. Han gråt i garderoben etter at han så hvordan journalistene reagerte. Han er ung og trenger beskyttelse.

(NTB)