Feiret VM-plass med opptøyer

Kampen mellom Serbia og Bosnia tok helt av. På tribunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er ikke første gang fansen til Serbia og Montenegro og Bosnia og Hercegovina barker sammen under et sportsarrangement. I kveld gikk det galt igjen.

For serberne kunne jubelen slippes løs allerede etter 5 minutter da Mateja Kezman sendte hjemmelaget i ledelsen. Det var alt som skulle til for å sikre Serbia og Montenegro en plass i sommerens VM-sluttspill i Tyskland.

Og da startet bråket. Rapportene fra Beograd er litt uklare når det gjelder hvem som startet bråket, men både de serbiske og de bosniske tilskuerne gikk i klinsj med politiet.

Store mengder fyrverkeri ble fyrt av fra tribunen, og flere mennesker skal ha blitt skadd i opptøyene.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det nedlagt forbud mot å selge alkohol i en tre kilometers radius av Crvena Cvezda-stadion før kampen, og verken lightere, mynter, eller andre ting var tillatt på tribunen.

Det stoppet likevel ikke hjemmefansen fra å pepre de bosniske gjestene med gjenstander da bråket startet.

I den bosniske byen Banja Luka, som fortsatt har en serbisk majoritet, strømmet folk ut i gatene etter at kampen var over. Der skal enkelte blant annet ha ropt «drep muslimene».

Motsetningene på Balkan lurer like under overflaten, rapporterer AP.

STOPPET: Enkelte av de serbiske tilskuerne gikk helt amok under skjebnekampen mot Bosnia i Beograd i kveld. Foto: AP
STOPPET: Enkelte av de serbiske tilskuerne gikk helt amok under skjebnekampen mot Bosnia i Beograd i kveld. Foto: AP Vis mer
REV OPP STADIONSETENE: Her hamrer bosniske fans løs på det ankommende politioppbudet i Beograd i kveld.
HARDT FOR SEG PÅ BANEN OGSÅ: Her dytter Bosnias keeper Kenan Hasagic bort den serbiske spissen Nemanja Vidic etter at Vidic ga ham en god, gammeldags albue i bakhodet i en duell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer