Feiret VM-sølv med kake og taco

Ingrid Landmark Tandrevold etter sølvløpet.

KAKE: Ingrid Landmark Tandrevold slo til på direkten i debuten i skiskytter-VM. Sølvjenta har allerede innfridd målet, men lover å gi absolutt alt også i fortsettelsen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KAKE: Ingrid Landmark Tandrevold slo til på direkten i debuten i skiskytter-VM. Sølvjenta har allerede innfridd målet, men lover å gi absolutt alt også i fortsettelsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingrid Landmark Tandrevold slo til på direkten i debuten i skiskytter-VM. Sølvjenta har allerede innfridd målet, men lover å gi absolutt alt også i fortsettelsen.

Fossum-løperen overrasket stort med fredagens sølvløp på VM-sprinten i Östersund. Hun skjøt feilfritt og var i mål 9,7 sekunder bak Slovakias gullvinner Anastasia Kuzmina.

Med medaljen har Tandrevold gjort det hun drømte om før mesterskapet, nemlig å ta en individuell VM-medalje.

– Det betyr ikke at jeg skal ligge på latsiden av den grunn. Det er mange konkurranser igjen, ikke minst er det en stafett som jeg gleder meg veldig til. Dette blir gøy, sa 22-åringen til NTB etter medaljeseremonien.

Stress

Hun syntes det var morsomt å innta VM-podiet for første gang. Det ga henne også nye erfaringer som kommer godt med til neste gang.

– Det var veldig stressende, for jeg visste ikke hvor jeg skulle gå. Men så tenkte jeg at det flaksen som kommer med å være nummer to. Det er alltid enten nummer tre eller nummer én som må gjøre alt riktig. Jeg kunne bare følge etter. Det var jeg ganske fornøyd med, sa Tandrevold med et smil.

Hun kunne fortelle om en hektisk kveld etter pangdebuten.

– Det har gått helt i ett. Rett fra dopingkontroll prøvde jeg å kaste i meg noe taco til middag. Det anbefales ikke å spise taco når man har dårlig tid. Så var det rett ned hit.

Skal ha en «digg dag»

Tandrevold er glad for at det ikke er nytt renn allerede lørdag. Hviledagen vil hun bruke til å nyte sølvbragden og ha det hun selv beskriver som en «digg dag».

– Hva er en digg dag for deg?

– Blir vel en liten klassisk tur. Jeg skal slappe av og sove. Det blir digg, sa hun til NTB.

– Jeg tviler på at jeg får sove med en gang i kveld.

Søndag har Tandrevold et utmerket utgangspunkt til VM-jaktstarten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer