Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk-VM i New York

Feiret VM-tittelen til langt på natt: - Jeg er veldig lettet over å være ferdig

Magnus Carlsen ble dynket i sjampanje på sin egen seiersfest.

SLITEN CARLSEN: Det var en fornøyd, men sliten, Magnus Carlsen som møtte pressen etter VM-seieren: - Nå gleder jeg meg bare til å spise, sier han. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Magnus Carlsen ble møtt av stormende jubel og sjampanjesprut da han ankom sin egen seiersfest ved klokka 22-tida amerikansk tid.

Samtidig var det tydelig at de tolv partiene de siste par ukene samt det dramatisk omspillet onsdag, hadde tatt på. Det var et utmattet bursdagsbarn som kom opp trappa.

TAKKET FAREN: Magnus Carlsen holdt en lang takketale etter finalen i sjakk-VM hvor han trakk frem forholdet til faren sin Henrik og hvor mye han har hjulpet Magnus på veien til VM-seieren. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er sliten, men lettet over å være ferdig. Også er det mye enklere når det ender godt til slutt, sier den regjerende verdensmesteren til Dagbladet og annen presse på seiersfesten.

Sulten verdensmester

Stemningen sto naturligvis i taket inne på den eksklusive biffrestauranten BLT Prime i Gramercy-området på Manhatten.

Selv var Carlsen et eneste stort glis da han ble tatt imot av manager Espen Agdestein og resten av støtteapparatet.

- Jeg har ikke spist på mange timer, så jeg gleder meg til å spise, sier Carlsen.

Støttespillerne hans klemte hverandre og dynket ham i sjampanje.

- Veldig lettet

- Jeg er veldig lettet og glad for at jeg greide å prestere på en ordentlig måte i dag. Det betyr mye for meg og mine og alle som følger oss.

Samtidig innrømmet han at han hadde tvilt på om han faktisk skulle klare å vinne VM-tittelen igjen etter det åttende partiet da han tapte mot utfordreren Sergej Karjakin.

- Etter det åttende partiet så meldte tvangstankene seg. Før det trodde jeg alltid at det skulle gå på en eller annen måte, men da ble jeg veldig usikker. Men jeg greide å ta meg litt sammen, finne litt glede i sjakken igjen, forklarer 26-åringen fra Lommedalen, som nå har vunnet VM-tittelen tre ganger.

STJERNEGJEST: Skuespiller Sienna Miller (i midten) dukket opp på Magnus Carlsens etterfest på BLT Prime i New York. Her med Magnus Carlsens manager Espen Agdestein og stormester i sjakk Judit Polgar. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
STJERNEGJEST: Skuespiller Sienna Miller (i midten) dukket opp på Magnus Carlsens etterfest på BLT Prime i New York. Her med Magnus Carlsens manager Espen Agdestein og stormester i sjakk Judit Polgar. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Støtte fra familien

Samtidig understreker han hvor viktig familien har vært for ham.

- Familien er veldig viktige for meg. De har vært der for meg hele veien. Jeg er ikke alltid like enkel å ha med å gjøre, men de støtter opp, sier Carlsen.

VM-tittelen sikret han seg samme dag som han fylte 26 år. Manageren kunne ikke vært stoltere av ham.

- .- Dette er helt utrolig. Du er veldig privilegert når du jobber med Magnus. Han leverer alltid, sier manager Espen Agdestein til Dagbladet på seiersfesten.

Så fortsatte festen inn i natten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!