Feiringa som irriterer United-redaktør: - Jeg liker det virkelig ikke

Hevder Solskjær aldri ville gjort det samme.

SCORET OG JUBLET: Manchester City vant 1-0 mot Manchester United etter scoring av Sergio Agüero. City-assistent Brian Kidd jublet vilt på sidelinja etter målet - og det provoserer United-fans. Foto: NTB Scanpix
SCORET OG JUBLET: Manchester City vant 1-0 mot Manchester United etter scoring av Sergio Agüero. City-assistent Brian Kidd jublet vilt på sidelinja etter målet - og det provoserer United-fans. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester City vant byderbyet mot rivalen Manchester United 1-0 i går, men det er ikke bare tapet som irriterer Dag Langerød, ansvarlig redaktør i United.no etter kampen.

Langerød lot seg provosere av feiringa til City-assistent Brian Kidd (65) da Sergio Agüero satte inn 1-0-målet etter 63 minutter.

«Han har vært i United i over 20 år som spiller, trener og assistent-manager. Jeg misliker det dermed sterkt at han jubler som han gjør for City mot oss», skriver United-redaktøren.

Tv-bildene viste at Kidd spratt jublende opp fra City-benken, strakk armene i været og feiret med manager Manuel Pellegrini.

- Respekt Til Dagbladet utdyper Langerød:

- Det er jo snakk om en gammel United-profil og jeg vil heller foretrekke at han viser respekt på en annen måte enn å juble mot gamleklubben. Jeg liker det virkelig ikke, sier Langerød til Dagbladet.

Kidd er født i Collyhurst i Manchester og spilte i United i ungdomsåra. Fra 1967 til 1974 var han en del av A-laget og vant serievinnercupen i 1968 - bare 19 år gammel. Totalt fikk midtbanespilleren 203 kamper for de røde.

Senere spilte Kidd i Arsenal, Manchester City, Everton og Bolton.

Ferguson-krangel Etter at Kidd la opp som fotballspiller i 1984, startet han trenerkarrieren i Barrow samme år. I 1988 ble han en del av trenerteamet til Uniteds ungdomslag, før han i 1991 ble assistenttrener under Alex Ferguson på A-laget.

Kidd var Fergusons høyre hånd til 1998. Da ville Kidd prøve lykken som manager i Blackburn. I 1999 kom Ferguson med kraftig kritikk av Kidd i boka «Managing my Life», der Ferguson slaktet Kidd som sådde tvil om Uniteds kjøp av Dwight Yorke sommeren 1999.

I UNITED: Alex Ferguson og Brian Kidd fra Manchester United-Middelsbrough 5. mai 1997. Foto: Ross Kinnaird/ALLSPORT
I UNITED: Alex Ferguson og Brian Kidd fra Manchester United-Middelsbrough 5. mai 1997. Foto: Ross Kinnaird/ALLSPORT Vis mer

- Jeg så på Brian som en kompleks person, ofte usikker, spesielt rundt helsen, skrev Ferguson.

Kidd fikk sparken etter bare ett år som Blackburn-manager og har senere holdt seg til rollen som assistentmanager. 65-åringen har vært i City siden 2009.

- Jeg liker ikke når folk glemmer hva de har vært en del av. Du vil aldri se Ole Gunnar Solskjær eller andre United-profiler juble sånn mot United. Jeg skjønner at de har en annen jobb og dersom de vinner seriegull er det selvsagt lov å feire hvor mye man vil. Men mot gamleklubben bør de holde seg for gode for det, sier Langerød.

- Hvordan er Kidds forhold til United?

SPARKET: Brian Kidd  fikk sparken i Blackburn i 1999. Foto:    REUTERS
SPARKET: Brian Kidd fikk sparken i Blackburn i 1999. Foto: REUTERS Vis mer

- Vi (supporterklubben) har vært i kontakt med han noen ganger og det virker jo som han er glad i klubben, men det er spesielt å se en gammel legende glede seg over at det går dårlig med laget han vokste opp med. Men slik er kanskje fotball blitt.. Det er mulig han brenner noen broer og statusen hans faller blant United-fansen. Jeg tror fansen hadde likt ham langt bedre uten den type feiring vi så i går, sier Langerød.