-  Feit, bitter og ufin

Start-trener Tom Nordlie ler av VIF-trener Kjetil Rekdals angrep på ham. Og lurer på om han føler presset.

Foran seriefinalen mellom Start og Vålerenga 25. september har Kjetil Rekdal allerede startet krigen. Det blir ikke bare en kamp mellom Tippeligaens to beste lag. Det blir en kamp mellom to bitre rivaler - som før i går virket å ha begravd stridsøksen for godt.

I gårsdagens utgave av Se og Hør gikk Rekdal imidlertid til voldsomt angrep på Start-treneren.

«Tom Nordlie er en bitter mann. Han har aldri kommet over at han fikk sparken i Vålerenga. Han er ufin mot oss hele tiden. Du kan være glad du slipper å høre den strømmen av skjellsord og ufinheter han fortsatt øser over benken vår når vi spiller. Nei, han er en bitter, liten mann.», sa Rekdal.

30. juni møttes Start og Vålerenga på Kristiansand Stadion i cupens 4. runde. Kampen gikk til ekstraomganger, og to minutter før slutt ble VIF-kaptein Tom Henning Hovi matchvinner. Da dommeren blåste av kampen, fanget TV-kameraene opp Rekdal i det han vendte seg mot Start-benken. Bildene viste tydelig at Rekdal brølte «din feite jævel». Selv kastet Nordlie en teiprull i retning av VIF-benken.

Da Dagbladet konfronterte Rekdal med utbruddet rett etter kampen, nektet VIF-treneren for episoden. I går erkjente han at han sa noe han ikke burde sagt.

-  Jeg skulle holdt meg for god til å slenge med leppa, og ikke sagt det jeg sa, medgir Kjetil Rekdal overfor Dagbladet.

-  Men Tom Nordlie holdt det gående i 120 minutter, og var direkte ufin mot vår benk. Sånn som Nordlie oppfører seg er det ikke vanskelig å forstå hvorfor jeg sa det jeg gjorde. Det er grenser for hvor mye man vil ta innover seg.

-  Hvorfor går du ut på denne måten?

-  Det er bare fakta. Det er ikke noen spesiell grunn. Kanskje omverdenen fortjener å vite hvordan Tom Nordlie er.

-  Hvordan er forholdet ditt til Tom Nordlie?

-  Jeg har forsåvidt ikke noe imot Tom Nordlie. Men det er på tide at noen forteller hvordan han oppfører seg. Flere trenere har opplevd det samme, sier Kjetil Rekdal.

Nordlie overrasket

Nordlie sier han er overrasket over sitatene.

-  Ja, jeg ble overrasket, for jeg trodde vi var ferdige med konflikten for lenge siden. Jeg har ingenting uoppgjort med noen som helst i Vålerenga, sier Start-treneren til Dagbladet.

Nordlie ble trener i Vålerenga før 2000-sesongen, og forsterket i mars samme år stallen med Kjetil Rekdal. Et turbulent år senere var Vålerenga rykket ned til 1. divisjon, Tom Nordlie arbeidsløs - og Kjetil Rekdal spillende trener. Siden da har de to vært bitre fiender. Det finnes to forskjellige versjoner av hva som egentlig skjedde den vinteren i 2001. Det har lenge vært en kjent sak i fotball-Norge at Nordlie ikke følte at Rekdal var 100 prosent ærlig da han ble skviset ut av klubben. Etter det Dagbladet kjenner til, skal VIFs versjon være at storinvestor John Fredriksen forlangte at Kjetil Rekdal fikk hovedansvaret - om han fortsatt skulle gi klubben økonomisk støtte. Tom Nordlie lar seg slett ikke hisse opp over Rekdals utspill.

-  Jeg har ikke behov for å slå tilbake. De uttalelsene sier mer om Kjetil Rekdal enn om meg, sier Start-treneren til Dagbladet.

-  Ikke bitter

-  Det var en lærerik periode. Jeg opplevde så mye i Vålerenga - både på godt og vondt - at jeg kunne skrevet flere bind i «Sagaen om Isfolket». Men jeg finnes ikke bitter, sier Nordlie, som ble varslet om uttalelsene av Se og Hør før bladet gikk i trykken.

-  Hva slags forhold har du til Kjetil Rekdal i dag?

-  Verken godt eller dårlig.

-  Hva sier du til at Rekdal nå innrømmer å ha «slengt dritt» til deg på tampen av åttedelsfinalen?

-  På bakgrunn av det, samt uttalelsene til Se og Hør, tror jeg folk selv er i stand til å vurdere hvem som slenger dritt om hvem.

-  Men sa du ingenting i løpet av den kampen?

-  Nei, ikke utover det som normalt sies i en fotballkamp. Det kan slenges noen kommentarer etter avgjørelser, men det går på kampen - og retter seg ikke mot person, sier Nordlie.

-  Dette bare ler jeg av. Legger jeg godviljen til, så kan det sees som et forsøk på å bringe en konkurrent ut av balanse. Det klarer han ikke. Eller så kan det hende han selv føler presset nå, sier Tom Nordlie.

25. september får vi svaret.

BLIR HETSET: Tom Nordlie får lite flatterende omtale fra trenerkollega Kjetil Rekdal.
GÅR I STRUPEN PÅ NORDLIE: Kjetil Rekdal innrømmer nå at han brølte «Din feite jævel» mot Tom Nordlie da Vålerenga slo Start ut av cupen 30. juni. Og sier han angrer.