- Felicia\'s Fighter er en god vinnersjanse

Kusk Eirik Høitomt tror på seier med Felicia\'s Fighter i V65-4. Sist var hesten ute av dansen etter et arbeidsuhell.

- Sist på Biri sparket han oppi hjulet til en annen ekvipasje. Galoppen har sin forklaring. Her blir det å gå bakfra og kjøre til slutt. Felicia\'s Fighter har holdt sin fine form lenge, og jeg tror på en god vinnersjanse, sier kusk Eirik Høitomt til Dagbladet.no.

Felicia\'s Fighter har vunnet omtrent halvparten av løpene sine i år. Den niende årsseieren kan komme i V65-4.

Eirik Høitomt vurderer resten av sine sjanser denne onsdagskvelden.

- Goldmatic Pil (V65-1) trøbler litt med travet og er i tillegg litt redd for sprut. Han har travet jevne, fine løp og var brukbar sist. Han er aktuell på noen hester og kan vinne om det blir tempo i løpet og det ikke skjer for mye uforutsett foran ham.

Best Elden (V65-2) er litt opp og ned i prestasjonene. Han støter på for gode hester til å kunne gå helt til topps, men kan klare en fin premie.

Horgen Faks (V65-4) har jeg aldri kjørt før, så det blir et spennende bekjentskap. Det ser vel ikke helt umulig ut tross dobbelt tillegg, sier championkusken.

Se opp for Hyper Bravur

- Hyper Bravur (V65-5) har varslet form lenge. Han feilet i tet på Biri sist, men jeg betrakter ham som en bra outsider i løpet, røper Eirik Høitomt.

FIGHTER OG VINNER. Superkusk Eirik Høitomt er mer optimistisk enn han er til vanlig, når det gjelder vinnermuligheten med Felicia\'s Fighter. Foto: HESTEGUIDEN.COM
FIGHTER OG VINNER. Superkusk Eirik Høitomt er mer optimistisk enn han er til vanlig, når det gjelder vinnermuligheten med Felicia\'s Fighter. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Super Tail (8.løp) har vært flink og vunnet fem av fem mulige i år. Jeg tror han skal ha en fin seierssjanse igjen, sier kusken om Helgestad-traveren.

Reisende i trav

Regjerende landschampion Eirik Høitomt har en travel hverdag. Det pleier ikke å gå en løpsdag uten å se mannen i burgunder- og sølvfarget drakt. Som regel har han minst en seier med i bagasjen hjem.

- Hvordan ser en vanlig dag ut for Eirik Høitomt?

- Det er litt rolig om morgenen. På dagtid er jeg ofte på Jarlsberg og kjører hurtig for hesteeierne. Om ettermiddagen setter jeg kursen mot banen, og er ikke hjemme før sent på kveld. De dagene det er lunsjtrav går det i ett hele dagen. Så det blir en del mil på veiene, ja. Men sånn er det når man driver med det man liker best, avslutter kuskechampionen.

HYPERAKTUELL. Høitomt advarer også sterkt for Hyper Bravur, som også var uheldig sist.