Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Felipe og Ferrari slo tilbake

Sikret seg pole position i Malaysia Grand Prix.

Felipe Massa sikret seg pole position i Malaysias Grand Prix da Ferrari-bilene slo tilbake etter sin dårlige sesongstart.

Massa og lagkamerat Kimi Räikkönen hadde de to beste tidene i den siste kvalifiseringsomgangen lørdag og starter i første rekke i søndagens VM-løp.

Lewis Hamilton, som vant sesongåpningen i Australia, var nesten sekundet bak Massa og måtte nøye seg med fjerde beste tid.

- Fikk alt på plass

Han starter ved siden av sin McLaren-kollega Heikki Kovalainen.

- Jeg greide å få alt på plass til den tredje omgangen og fikk til en veldig god runde, sa Massa.

Begge Ferrari-bilene hadde motortrøbbel i Melbourne forrige helg. Räikkönen fikk ett VM-poeng, Massa intet.

- Det som skjedde sist helg var veldig spesielt. Vi fikk masse problemer som vi ikke ventet etter en veldig god vinter. For oss starter VM nå, og heretter stoler jeg på at bilene våre kommer til å være både raske og pålitelige, sa Massa.

I POLE POSITION: Ferraris Felipe Massa atnydet at fabrikkens problemer er et tilbakelagt stadium. Her er  Kimi Raikkonen i aksjon. Foto: JEWEL SAMAD/AFP/SCANPIX
I POLE POSITION: Ferraris Felipe Massa atnydet at fabrikkens problemer er et tilbakelagt stadium. Her er Kimi Raikkonen i aksjon. Foto: JEWEL SAMAD/AFP/SCANPIX Vis mer

Hamilton var raskest på den første frie treningen fredag, men fikk det ikke til i kvalifiseringen.

- Ikke fornøyd med veigrepet

- Jeg var ikke fornøyd med veigrepet i siste kvalifiseringsomgang og fikk det ikke til slik jeg ønsket. Jeg hadde en dårlig dag på jobben, medga briten.

- Vi var langt bak Ferrari-bilene. Tredjeplass var det beste vi kunne greie i dag, og da er jeg fornøyd med det. Det er et bra utgangspunkt, sa Kovalainen som var om lag et tidels sekund raskere enn Hamilton.

Minst fornøyd lørdag var Nico Rosberg. En uke etter at han feiret sin første pallplassering i formel 1 hadde han bare 16. beste tid, og han forsto lite av det,

- Det er vanskelig å fatte. Jeg følte at jeg kjørte bra, sa han.

Det var spådd regn lørdag, men værmeldingen slo ikke til. Søndag er det igjen varslet regn, noe som kan få stor betydning for løpet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media