Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fellahs kne tåler ikke skuddtrening

VIF-juvelen får vondt av nesten alt han gjør på banen.

LIDER: Mohammed Fellah blir tydelig nedstemt når han snakker om høyrekneet som har plaget ham i godt over et halvt år. For Vålerenga er det et savn at spilleren som for ikke lenge siden ble regnet som en av våre neste landslagsspillere ikke kan prestere 100 prosent.Foto: Mads Gudim Burheim
LIDER: Mohammed Fellah blir tydelig nedstemt når han snakker om høyrekneet som har plaget ham i godt over et halvt år. For Vålerenga er det et savn at spilleren som for ikke lenge siden ble regnet som en av våre neste landslagsspillere ikke kan prestere 100 prosent.Foto: Mads Gudim Burheim Vis mer

Kl. 19: Følg Haugesund - Vålerenga og resten av tippeligarunden i Dagbladets fotballstudio!

VALLE (Dagbladet): I fjor var Mohammed Fellah sentral i Vålerengas offensive prosjekt. I år ble oppkjøringa ødelagt av et vondt kne. Det merkes.

- Det er vondt når jeg jogger, når jeg gjør brå vendinger og taktskifter, og når jeg skyter er det verst, sier Mohammed Fellah til Dagbladet mens han halter mot garderoben etter siste Oslo-trening før Haugesund-kampen.

Etter flere vonde måneder trodde legeapparatet at midtbaneskaperen ville være helt klar i april. Men smertene vil ikke gi seg.

- Det hemmer meg mye. Jeg skyter gjerne ofte, jeg er veldig kvikk til beins med et lavt tyngdepunkt. Det får jeg ikke til nå. Da blir det bare verre og verre. I fjor sto jeg igjen etter hver økt og hadde skuddtrening. I år kan jeg ikke det. Det sier alt, sier han.

Knivsegg
- Fellah og en spiss i form, sier VIF-trener Martin Andresen når han bes peke på hva som kan rette mye for et VIF som sliter offensivt i sesonginnledningen.

Kun seks mål på syv seriekamper har det blitt så langt, det kan bare bunnlagene Viking og Sogndal undergå. Det som bekymrer Andresen er hvor lite sjanser laget har skapt.

Medisinsk koordinator Eirik Bjærke sier det er en tøff oppgave å få Mohammed Fellah tilbake.

- Hadde han vært en vanlig pasient, hadde vi hatt flere hviledager, mer ro. Sånn er dessverre ikke fotballspillere. Vårt mål er hele tida å få så bra kampinngang for ham som mulig, men vi balanserer på en knivsegg. Noe kan irritere kneet mer, som for eksempel skuddtrening, men det er viktig for ham å drive med, sier Eirik Bærntsen.

Påvirker laget
21-åringen selv tar problemene tungt.

- I fjor hadde jeg en god sesong uten trøbbel, og det gikk bra med meg og med alle spillerne. Nå er jeg godt unna der jeg var på mitt beste. Og man smitter hverandre, sier han.

- Jeg prøver å gjøre alt riktig. Men legene har ikke noe svar på hvor lang tid det tar. Jeg trener styrke i beina, prøver å bygge opp låret, og krysser fingrene for at det skal bli bra snart. Den dagen kneet fungerer, da skal det ikke ta lang tid for meg, sier Fellah.

Kristofer Hæstad og Luton Shelton mangler når VIF møter tabellnabo Haugesund i kveld. Freddy Dos Santos er meldt spilleklar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media