Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fellaini: - Jeg ble gjort til syndebukk

United-spilleren om sin vanskelige debutsesong.

SYNDEBUKK: Som David Moyes eneste sommersignering, ble Marouane Fellaini raskt utpekt som et eksempel på Manchester Uniteds fall under skottens regjeringstid. I år er han skadefri, og har slått tilbake med blant annet sitt første mål for klubben mot West Bromwich. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth.
SYNDEBUKK: Som David Moyes eneste sommersignering, ble Marouane Fellaini raskt utpekt som et eksempel på Manchester Uniteds fall under skottens regjeringstid. I år er han skadefri, og har slått tilbake med blant annet sitt første mål for klubben mot West Bromwich. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth. Vis mer

(Dagbladet): Marouane Fellaini ble ingen umiddelbar hit på Old Trafford. Hvertfall ikke på banen. Forholdet til Fellaini ble til slutt så surt, at Fellaini ble buet på av egne fans under Van Gaals første hjemmekamp.

I et intervju i forbindelse med lanseringen av "Hungry to win", en animasjonsfilm laget av Manchester Uniteds offisielle nudelpartner Nissin, fortalte den høyreiste belgieren at han følte seg som urettmessig syndebukk.

- Ja, jeg følte meg litt som det. Men det er et vanskelig spørsmål, det er vanskelig å svare på det, sa han, i frykt for å få reaksjoner i ettertid, ifølge Daily Mail.

Endelig skadefri Fellaini måtte blant annet opereres for en skade i håndleddet tidlig i sin første sesong på Old Trafford. Han ble også i sommer avbildet på krykker, noe som ryktes å være en grunn til at han ikke ble solgt.

Nå er han endelig skadefri, og Fellaini mener det er grunnen til at han får vist seg frem.

- Nå er jeg skadefri, og det er derfor jeg spiller bedre. Når jeg er super-skadefri, vil jeg bli enda bedre, det er jeg sikker på. Jeg var skadet tidligere denne sesongen, og de sa jeg trengte operasjon men det gjorde jeg ikke. Det var en forferdelig skade, men nå er jeg bedre og kan se fremover, sa Fellaini.

Han trives også med rollen han har fått under Van Gaal.

- Jeg blir brukt som en boks-til-boks-midtbanespiller, og jeg prøver å score mål, sa Fellaini.

Tilbudt for halv pris Fellaini ble hentet på sommervinduets siste dag i fjor for 280 millioner kroner, omtrent det samme de tidligere forsøkte å hente både han og Leighton Baines for.

I fjor ble Fellaini av flere aviser kåret til årets flopp, og i sommer skulle han forlate klubben for halvparten av det han kom for. Dette på instruks fra Louis Van Gaal.

Nå, etter et bra VM og flere gode kamper for United i høst, har pipa en annen lyd, og Fellaini takker familien for støtten.

- Familien hjalp meg gjennom det. Men jeg mistet aldri troen på meg selv. I fotball må man være sterk i hodet. Mentaliteten er viktig og jeg har den kvaliteten så jeg kunne fortsette å spille, sa Fellaini i følge The Guardian.

Støtte fra gamlesjefen En mann har alltid hatt tro på Marouane Fellaini. David Moyes, som var sjefen hans både i Everton og Manchester United, har tidligere påtatt seg noe av skylden for at Fellaini ble syndebukk.

- Dessverre for Marouane, var han den eneste spilleren vi kjøpte, og på grunn av det ble han sett på som storsigneringen. Det betydde at han var under mer press enn han kanskje burde ha vært. Og når sesongen ikke startet så godt som vi ønsket, ble han overvåket med falkeblikk, selv om fokuset var på meg, skrev Moyes i en kommentar i Daily Mail.

STØTTESPILLER: Real Sociedad-trener David Moyes er tilhenger av Marouane Fellaini, og visste at han ville slå til. Foto: Reuters/Phil Noble
STØTTESPILLER: Real Sociedad-trener David Moyes er tilhenger av Marouane Fellaini, og visste at han ville slå til. Foto: Reuters/Phil Noble Vis mer

Han har også uttrykt at han alltid har hatt tro på midtbanespilleren, og at han er glad for at han endelig viser sin ferdi.

- Marouane burde ha blitt gitt tid også, fordi nå beviser han det jeg alltid har trodd: At han kan være en viktig spiller for United, skrev han, før han fortsatte:

- Jeg har sett ham i de to siste kampene, og han har vært av ypperste klasse. Han har hatt innflytelse på kampene, og det er det du ber om av de største spillerne dine, skriver Moyes.
Høy med spesiell sveis Fellaini er sammen med Chelseas Nemanja Matic Premier Leagues høyeste midtbanespiller. Med 1.94 på strømpelesten, og sannsynligvis godt over 2 meter med håret iregnet, er han svært synlig på banen.

Da han var i Everton hevdet han at han får mye oppmerksomhet av dommerne på grunn av sitt utseende.

- Jeg er ikke i tvil om at det er fordi jeg er en person som tar mye plass. Jeg er høy og har en spesiell hårsveis, sa belgieren i 2013.

Det har ikke vært et problem så langt denne sesongen, og han har foreløpig bare fått ett gult kort, selv om han angivelig skal ha spyttet på Sergio Agüero i byderbyet for et par uker siden.

Fellaini blir sannsynligvis å se i startoppstillingen i Manchester Uniteds neste kamp mot Arsenal, 22. november. Under Van Gaal har han faktisk fått mest spilletid mot storklubbene, og han spilte fra start mot Manchester City og Chelsea.

TØFF SPILLESTIL: Marouane Fellaini er kjent for å være tøff med armbruken for å markere seg i duellene ute på banen. Her ble han utvist mot Real Sociedad i fjor. FOTO: AFP/RAFA RIVAS.
TØFF SPILLESTIL: Marouane Fellaini er kjent for å være tøff med armbruken for å markere seg i duellene ute på banen. Her ble han utvist mot Real Sociedad i fjor. FOTO: AFP/RAFA RIVAS. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling