Fellaini så rødt og van Persie bommet på et straffespark

- Jeg er skuffet.

Et brent straffespark og noen misbrukte storsjanser gjorde at Manchester United endte med 0-0 borte mot Real Sociedad i mesterligaen.

Engelskmennene topper likevel gruppe A etter at toer Leverkusen spilte 0-0 borte mot Sjakhtar Donetsk. Spenningen lever i puljen, men Sociedad er falt helt av etter å ha kapret sitt eneste poeng tirsdag kveld.

United hadde god kontroll og skapte det meste av farligheter mot et blekt hjemmelag. Før pause var det ikke all verden med muligheter, men Shinji Kagawa og Javier Hernández kunne med litt tur sendt gjestene i ledelsen.

Gigantsjanse Hernández brente før øvrig en gigantmulighet like etter hvilen. Etter en smart stikker fra Kagawa presterte mexicaneren å dunke ballen over det nærmest åpne målet fra fire meters hold.

Det er likevel innbytter Robin van Persies miss som vil bli husket best fra kampen i San Sebastián. Etter å ha truffet stolpen i det 65. minuttet, fikk nederlenderen sjansen fra straffemerket fire minutter senere. Forsøket var godt, men Sociedad-keeper Claudio Bravo vartet opp med en kjemperedning og slo ballen i stolpen.

- Jeg er skuffet over at vi ikke får tre poeng. På en god dag hadde vi vunnet. Det er ikke ofte de bommer på så store sjanser, sier Ryan Giggs til Viasat etter oppgjøret.

Carlos Vela satte United-målvakt David de Gea på prøve to ganger før gjestene nok en gang var nær scoring. Antonio Valencias skudd i det 79. minuttet ble stoppet av Mikel González like foran målstreken.

Minuttet før slutt måtte Marouane Fellaini gå av banen for sitt annet gule kort. Taklingen av David Zurutuza var klønete av belgieren.

To målløse Leverkusen ligger også i god posisjon etter å ha kapret ett poeng borte mot Sjakhtar. De ukrainske vertene malte på, men maktet aldri å få hull på den tyske forsvarsmuren.

Sjakhtar hadde et lite overtak i kampen og hadde ifølge UEFA ni skudd på mål mot Leverkusens sju.

Etter fire runder topper United gruppen med åtte poeng. Leverkusen har sju og Sjakhtar fem.

(NTB)

 FERDIG:  Marouane Fellaini fikk ikke fullføre kampen for Mancheter United. Foto: Rafa Rivas / AFP / NTB Scanpix
FERDIG: Marouane Fellaini fikk ikke fullføre kampen for Mancheter United. Foto: Rafa Rivas / AFP / NTB Scanpix Vis mer