Felt av Zahovics kanonkule

Øyvind Storflor scoret ikke da han plutselig var solo rett etter pause. Men det gjorde til de milde grader Zahovic da han sendte Benfica til Lerkendal med 1- 0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Dagbladet): Og det var ikke løskrutt som felte trønderne i Lisboa. Det var ei skikkelig kule - et prosjektil skutt ut av en slovensk kanon. Men 0-1 før returkampen førstkommende onsdag er ikke verre enn at det er all mulig grunn til å håpe på mer europeisk vintermoro.

På en fotballkveld med kuldegrader, blå stilongser, ullvanter og nok hjemmemål til at Rosenborg havner i UEFAs hatt for trekningen av fjerde runde.

Avvikere

Normen i internasjonal fotball forteller at hjemmelagens oppgave her i fotballverdenen er å skremme vannet av gjestene fra start. Sånn sett er Benfica spillets avvikere. For de ble verken, gode, farlige eller hissige framover før deres egne supportere hadde tømt sin vrede over finalearena for EM.

Og da hadde det gått en omgang.

Det er ingen ulempe for et bortelag når hjemmepublikummet snur oppvarmet kveldsglede til drittsinne mot sine egne allerede etter en halvtimes spill. Da skjønner man - sjøl om opplevelsene av egne ferdigheter med ball kanskje ikke var de beste - at man kanskje er på den riktige veien. Og Rosenborg var det, ganske tidlig også, fordi tre mann var et par hoder høyere enn de andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.