Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michael Goolaerts bortgang markert i Belgia:

Felte tårer før start for avdød lagkamerat

Så ble Crelan-rytterne møtt med applaus.

TUNGT: Lagkameratene hadde selv ytret ønske om å sykle Brabantse Pijl. Da også Michael Goolaerts etterlatte ønsket det, bestemte Veranda´s Willems-Crelan å sende hele laget til starten i belgiske Leuven. FOTO: Tim De Waele/Getty Images
TUNGT: Lagkameratene hadde selv ytret ønske om å sykle Brabantse Pijl. Da også Michael Goolaerts etterlatte ønsket det, bestemte Veranda´s Willems-Crelan å sende hele laget til starten i belgiske Leuven. FOTO: Tim De Waele/Getty Images Vis mer

(procycling.no): Med sorte sørgebånd som bar avdøde Michael Goolaerts navn og emneknaggen #All4Goolie! var samtlige Veranda´s Villems-Crelan-ryttere samlet ved starten av Brabantse Pijl, onsdag.

Også rytterne som ikke skulle startet rittet hadde møtt opp for å stå samlet i sorgen.

Det belgiske laget mistet Michael Goolaerts (23) etter at han fikk påvist hjertestans under brosteinsklassikeren Paris-Roubaix. Han døde på sykehuset i franske Lille sent samme kveld.

I samråd med hans etterlatte bestemte laget seg så for å stille på startstreken i den belgiske byen Leuven (i Gooikse-provinsen, flamsk-Brabant).

- Etter å ha vurdert det nøye og fått henvendelser både fra familien til Michael Goolaerts og våre ryttere, bestemte vi oss for å sykle rittet. Brabantse Pijl blir vårt første ritt etter den tragiske bortgangen til en lagkamerat og venne. Det blir det første rittet vi kjører med Michael i tankene våre, skriver laget på egen hjemmeside.

Rytterne møtt med applaus

Goolaerts bortgang ble markert med ett minutts stillhet før den 58. utgaven av Brabantse Pijl startet.

Lagkameratene Sean De Bie, Dries De Bondt, Zico Waeytens, Elias Van Breussegem, Arjen Livyns og Huub Duyn tok oppstilling i forkant av feltet og syklet samlet gjennom den nøytraliserte sonen ut av bykjernen. De ble møtt med applaus av tilskuerne langs veien.

#ALL4GOOLIE! Du vil for alltid være med oss, var budskapet til Crelan-laget denne onsdagen i flamsk brabant. FOTO: Tim De Waele/Getty Images
#ALL4GOOLIE! Du vil for alltid være med oss, var budskapet til Crelan-laget denne onsdagen i flamsk brabant. FOTO: Tim De Waele/Getty Images Vis mer

Veranda’s Willems-Crelan-laget hadde utstyrt sykler, følgebiler og lagbussen med emneknaggen #All4Goolie!

Også ryttere fra konkurrerende lag hadde iført seg sørgebånd prydet med 23-åringens kallenavn.

Tok seg ikke for i fallet

En amatørvideo som ble lagt ut via YouTube tirsdag, viser hvordan Goolaerts sykler ut i jordvollen ved siden av løypa uten tegn til at han forsøkte å ta seg for i fallet når han traff underlaget.

Det indikerer at hjertestansen inntraff før han veltet på sykkelen, uten at legene foreløpig har konkludert hva som faktisk skjedde den skjebnevangre dagen.

Kort tid senere fikk han medisinsk assistering av legepersonell. Livet til 23-åringen sto likevel ikke til å redde.

Goolaerts døde med sine nærmeste omkring seg rundt klokka 22:40, søndag kveld, kunngjorde arbeidsgiveren hans i en pressemelding, sent søndag kveld.

PS: Brabantse Pijl starter i Leuven og har målgang i Overijse rundt 17:30. Feltet skal over 27 kategoriserte stigninger. Edvald Boasson Hagen, August Jensen og Odd Christian Eiking er norske deltakere i rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling