Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fem års utestengelse for Yorke-hets

22-åring må se fotball på TV framover.

(Dagbladet.no): Det var under helgens kamp mot Birmingham at to kompiser skal ha skreket rasistisk hets mot Birmingham-spiss Dwight Yorke mens han varmet opp.

Yorke reagerte sterkt, og i etterkant gikk han til anmeldelse av de to. Hendelsen ble også fanget opp av TV-kameraer på stadion.

I dag kom dommen mot den ene, som hadde erklært seg skyldig etter tiltalen. 22 år gamle Jason Perryman blir utestengt fra alle fotballarenaer i England og Wales de neste fem årene. I tillegg må han betale en bot på 1000 pund, melder Reuters.

Den andre fotballsupporteren, en 21-åring, erklærte seg ikke skyldig, og må møte i retten på nytt 22. desember.

- Du ydmyket Yorke med rasistisk oppførsel, både gjennom handling og ord. Det finnes ikke rom for rasisme, verken på fotballbanen eller andre steder i samfunnet, sa dommer John Fryer til den dømte 22-åringen.

FIKK STØTTE AV RETTEN: Det var i kampen mot tidligere lagkamerat David Thompson og Blackburn søndag, at den grove hetsen mot Dwight Yorke skal ha funnet sted.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media