Fem centimetre unna kvartfinalen

Så nær var Michael Ballack og Tyskland.

(Dagbladet.no): Tsjekkia hvilte hele ni av spillerne som startet kampen mot Nederland. Dermed lå alt til rette for at Tyskland skulle snike til seg en kvartfinaleplass mot reservelaget til gruppevinnerne.

Men Tyskland begynte nervøst, og ga bort et par gedigne sjanser i åpningsminuttene. Og mot spillets gang fikk de betalt. Tsjekkia rotet det til for seg på vei ut av forsvar, Schneider stjal ballen og la inn. Schweinsteiger la innlegget ned foran Michael Ballack. Som tok fram det beste han har i Adidasen, og klinte ballen utagbart opp i nærmeste kryss.

Vakkert, enkelt, og akk så viktig!

Vakre mål i fleng

På det tidspunktet var en tysk ledelse ikke akkurat fortjent. Men mot Tsjekkia b kunne tyskerne umulig rote bort avansementet? Trodde de fleste.

Men Marek Heinz, og bare merk deg navnet allerede, hadde andre planer for kampen. Ni minutter etter Ballacks nerveberoliger ble han felt på 23 meter. Så feide han frisparket inn så hardt oppe i Oliver Kahns venstre kryss, at Kahn sannsynligvis har øresus ennå.

Og dermed var de like langt.

Tysk press

Etterhvert som målene rant inn i Nederland-kampen visste tyskerne at de måtte vinne. Og de skal ha for et ærlig forsøk. Så ærlig at Tsjekkias landslagssjef byttet inn stjernene Milan Baros og Karel Poborsky i et forsøk på å demme opp for den tyske offensiven.

Etter drøyt tjue minutter av andre omgang kom Ballack seg fri på sekstenmeteren. Og fyrte av i stanga. Returen satt en klossete Bernt Schneider rett i armene på den tsjekkiske keeperen.

Så kom de tyske sjansene på løpende bånd. Men ballen ville liksom ikke inn flere ganger. I stedet tok Milan Baros fart fra midtbanen. Han parkerte Jens Nowotny og Christian Wörns, men Kahn reddet.

Dessverre for tyskerne endte returen i beina på Baros igjen. 2-1, og selv med tolv minutter igjen på klokka forsto tyskerne at EM-eventyret var over.

- Man kan ikke skylde på laget. Vi ga alt, men det holdt ikke, sier Michael Ballack til tysk fjernsyn.

- Nå må vi jobbe mot 2006 for å få fram et godt lag.

DEN BERØMTE SPIKEREN: Her stoppes tyske EM-drømmer for godt. Milan Baros setter ballen i det tomme tyske målet.
VELPLASSERT: Oliver Kahn var sjanseløs på Marek Heinz frispark. Heinz har vært en viktig brikke i Tsjekkias mesterskap så langt, og ble blant annet matchvinner mot Latvia.