GATELANGS: Thorpe skal ha vært desorientert, og politiet responderte på en rekke telefoner fra folk som var bosatt i området. Han hadde blant annet forsøkt å bryte seg inn i en bil. Foto: AFP PHOTO /KARIM JAAFAR / AL-WATAN DOHA
GATELANGS: Thorpe skal ha vært desorientert, og politiet responderte på en rekke telefoner fra folk som var bosatt i området. Han hadde blant annet forsøkt å bryte seg inn i en bil. Foto: AFP PHOTO /KARIM JAAFAR / AL-WATAN DOHAVis mer

Fem-dobbelt olympisk mester lagt inn på rehab etter bil-innbrudd i Sydney

Skal ha gått på antidepressiva og smertestillende.

(Dagbladet): Manageren til den olympiske svømmelegenden Ian Thorpe, James Erskine, sier til AP at den femdobbelte gullmedaljøren er lagt inn på rehabilitering etter å ha vandret gatelangs i Sydney tidlig mandag morgen.

Thorpe skal ha vært desorientert, og politiet responderte på en rekke telefoner fra folk som var bosatt i området. Han hadde blant annet forsøkt å bryte seg inn i en bil.

Han ble først tatt til sykehus, før han etterhvert ble overført til en rehabiliteringsfasilitet.

Avviste rykter fredag - Han er i rehabilitering for depresjon, sier manageren, og vektlegger at Thorpe trodde det var en venn av ham som satt i den aktuelle bilen.

- Eieren av bilen ringte politiet. De innså at det var Ian Thorpe og skjønte raskt at han var desorientert, sier han.

Politiet fikk også raskt klarhet i at Thorpe ikke hadde alkohol i blodet, og de kommer heller ikke til å forfølge saken videre.

Nyheten kommer bare dager etter at den tidligere svømmerens management avviste rykter om at Thorpe var lagt inn for å kjempe mot depresjonen han selv snakket om i sin biografi.

Legende Thorpe var en av de største svømmerne i sin generasjon.

Han vant tre gull- og to sølvmedaljer under de olympiske lekene på hjemmebane i Sydney i 2000, og ytterligere to gull under OL i Athen fire år senere.

Han vant i tillegg elleve verdensmesterskap, derav seks under VM i Fukuoka i 2001. Da han vant sitt første VM-gull var han 14 år gammel, og dermed den yngste mannlige verdensmesteren gjennom tidene.

Gjennom årene har han holdt totalt 13 verdensrekorder.