MOROKLUMP:  Atléticos klubbpresident Enrique Cerezo fleipet med Chelseas taktikk før gigantmøte i kveld. Her er han sammen med den brasilianske skuespilleren Sonja Braga. Foto: NTB Scanpix
MOROKLUMP: Atléticos klubbpresident Enrique Cerezo fleipet med Chelseas taktikk før gigantmøte i kveld. Her er han sammen med den brasilianske skuespilleren Sonja Braga. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Fem dobbeltdekkere er borte i London, og de har dukket opp hos Chelsea

Klubbpresident ut mot Mourinho.

• Følg Chelsea - Atlético Madrid live i Dagbladets fotballstudio fra 20:45.

(Dagbladet): I kveld gjør Atlético Madrid og Chelsea opp om den siste plassen i årets Champions League-finale. Real Madrid tok den første plassen i går.

Hvis Atlético vinner i kveld, blir det første gang i historien to klubber fra samme by møtes i en finale.  Det hadde klubbpresident Enrique Cerezo helst ville unngått.

-  Jeg fikk ikke se kampen mot Real Madrid. Jeg var på middag med Chelsea. Jeg ville ha foretrukket å møte Bayern i finalen fordi vi har en høne å plukke med dem. Men nå vant Real Madrid, og da blir det sånn, sier Cerezo til den spanske avisen AS.

Parkere bussen Chelsea tar med seg to sterke resultater inn til kveldens avgjørende semifinale. 0-0 borte i Madrid (Det første laget Atlético ikke scoret mot på hjemmebane i CL) og 0-2 borte mot Liverpool på Anfield gjør at Mourinhos menn bruser med selvtillit.

Likevel har laget måtte tåle kritikk for å ha en defensiv holdning til kampene.  Og på spørsmål fra pressen, greide heller ikke Atlético-presidenten å dy seg. Han kom med et humoristisk stikk:

-  Fem dobbeltdekkere er borte i London, og jeg tror de har dukket opp hos Chelsea, ser presidenten og smiler.

Forsvarer taktikken Til tross for presidentens lille stikk, har ikke Atlético-manager Diego Simeone noe i mot Chelseas-spillestil.

- Det er ikke bare én måte å spille fotball, sa han dagen før semifinalereturkampen på Stamford Bridge.

Simeone vet at han må finne en vei gjennom London-klubbens velorganiserte forsvar, men han vil ikke være med på at Mourinho har «plikt» til å angripe på hjemmebane, skriver NTB.

- Jeg er fotballtilhenger og respekterer de ulike måtene man kan disponere sitt lag i en fotballkamp, sa han på tirsdagens pressekonferanse.

• Følg Dagbladets oddsekspert Lars Dybwads tips i kveldens oppgjør.

 UENIG:  Diego Simeone mener det ikke er riktig å kritisere Chelseas spillestil. FOTO: NTB Scanpix
UENIG: Diego Simeone mener det ikke er riktig å kritisere Chelseas spillestil. FOTO: NTB Scanpix Vis mer