Fem finaler på blå resept

De prøvde å si at det andre semifinalenederlaget på to år vil være glemt før serieinnspurten begynner i Stavanger på søndag. Men - det kan bli en høst på smertestillende i Bærum.

NADDERUD (Dagbladet): - Det hadde vært fint med den gulrota cupfinalen ville gitt oss, men vi kan ikke tenke på det nå, sier Martin Andresen til Dagbladet.

- Det eneste som betyr noe, er de fem finalene vi skal spille i serien.

Men har Stabæk noe å møte serieinnspurten med? Hvor finnes den uskrevne hjelpen som sier at et lag som ikke fungerer helt plutselig skal finne rytmen og relasjonene som gjør dem giftige framover? På blå resept?

- Godt spørsmål, sier Martin Andresen. - Vi har ikke noe eget spill - vi har ikke et angrepsmønster i ryggmargen. Og derfor sliter vi - det er rytmen som mangler. Og flyten.

Det store problemet

Det gikk mye luft ut av nedrykkstruede Stabæk i løpet av de 120 minuttene mot Brann i går kveld. Fordi de var så nære.

Men et lag som scorer når de spiller dårlig og ikke er i nærheten av å punktere en semifinale når de har full kontroll, sliter med seg sjøl.

Fordi det setter seg fast i hodet. - Det har vært problemet vårt i hele år, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

- Og det gjentok seg i denne kampen også. Da vi uliknet, hadde vi en dårlig periode, og da vi ble gode og skulle avgjøre, fikk vi det ikke til.

- Det er en grunn til at vi ligger der vi ligger på tabellen.

Stabæk-garderoben var for de triste i går kveld. Og de nærmeste. I cuptapets umiddelbare bakrus kom seriespøkelset ut av dusjen sammen med spillerne. Og de fikk lov til å være lei seg i går kveld.

Energien som forsvant

Men allerede i dag starter jobben for å redde sesongen.

- Det er for jævlig - rett og slett, sier Gaute Larsen til Dagbladet.

- Hadde vi vunnet denne kampen ville det skapt energi i laget inn mot de viktige seriekampene som gjenstår. Men sjøl om det er tungt nå, må jeg ta det som en mann.

- Vi kan ikke deppe over lang tid - det er Tippeligaplassen som er viktigst.

Da Stabæk kjørte på som mest før ekstraomgangene, kom de skjulte fotballfølelsene i Bærum. Fra tribunene, der det helt plutselig ble hett. For det var trøkk på Nadderud noen dramatiske minutter denne kvelden - der gamle som unge, med og uten varmeputer, pledd og sponsorcapser - tømte sine følelser inn i kampen.

Trøkk på tribunen

Akkurat slik andre fotballsupportere gjør fra midten av april til begynnelsen av november.

Med andre ord: Fotball betyr noe bak velfriserte hekker og hagegjerder også. Det var ikke bare tanken om en hyggelig søndag på Ullevaal som fikk fotballnasjonens blaaeste til å gå av skaftet denne kvelden. For Stabæk-familien ville dit - de skulle til Ullevaal.

Resten handler om å ville berge plassen i Tippeligaen.

NEDTUR: - Vi har ikke noe eget spill - vi har ikke et angrepsmønster i ryggmargen. Og derfor sliter vi - det er rytmen som mangler. Og flyten, sier Stabæks Martin Andresen (t.h.) til Dagbladet. Her er han i duell med Branns Kristian Ystaas.