FIKK NORSK KALDDUSJ: Yann M'Vila, som er ettertraktet blant flere av Europas storklubber, var én av fem spillere som gikk på byen mindre enn tre dager før returmøtet mot Norge i Drammen. Der var det franske laget nest best i det meste, og tapte fortjent 3-5. Her er M'Vila i duell med Anders Konradsen. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FIKK NORSK KALDDUSJ: Yann M'Vila, som er ettertraktet blant flere av Europas storklubber, var én av fem spillere som gikk på byen mindre enn tre dager før returmøtet mot Norge i Drammen. Der var det franske laget nest best i det meste, og tapte fortjent 3-5. Her er M'Vila i duell med Anders Konradsen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Fem franske spillere festet hele natta rett før avreise til Norge

Treneren lot det passere - i dag trekker han seg.

(Dagbladet): - Deilig å slå de arrogante franskmennene, konstaterte Håvard Nordtveit etter den magiske tirsdagskvelden på Marienlyst.

Da hadde Norges U21-gutter nettopp banket Frankrike 5-3, og tatt seg til EM-sluttspillet neste sommer som ett av bare åtte lag.

Hvorvidt Nordtveit traff blink med sin karakteristikk av det franske laget skal være usagt, men oppladningen til kampen var i hvert fall ikke optimal.

Sportsavisa L'Equipe skriver i dag at fem av de franske spillerne gikk på byen lørdag kveld, og ikke returnerte før i morgentimene søndag. Da var det bare to og en halv dag igjen til avspark på Marienlyst.

De fem festglade guttene skal ha vært Yann M'Vila, Antoine Griezmann, Chris Mavinga, Mbaye Niang og Wissam Ben Yedder, og de ble avslørt av bilder på Facebook.

GÅR AV: Trener Erick Mombaerts tok i dag konsekvensen av nederlaget mot Norge. Foto:  AFP PHOTO / FRANCK FIFE
GÅR AV: Trener Erick Mombaerts tok i dag konsekvensen av nederlaget mot Norge. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

Dermed måtte de stå skolerett for landslagsledelsen, men ifølge L'Equipe besluttet trener Erick Mombaerts å la byturen skje ustraffet.

Yann M'Vila og Chris Mavinga var like fullt de to eneste av kvintetten som startet kampen på Marienlyst, der Frankrike hadde en 1-0-ledelse å gå på. Den ledelsen ble kjapt hentet inn - og etter 25 minutter ledet Norge 3-0.

- Vi manglet besluttsomhet og aggressivitet. Treneren advarte oss, men vi fulgte ikke med. Det er utilgivelig å slippe inn tre mål på den måten, uttalte M'Vila etterpå.

Men en annen ting som manglet var definitivt profesjonaliteten i forkant av kampen.

Trener Mombaerts tok i dag konsekvensen av playoff-nederlaget mot Norge, og gikk av som U21-sjef.