SOL: 60.000 skal ifølge en politirapport ha møtt opp for å hylle Manchester Citys FA-cuptittel i 2011. Foto: AP Photo / Tim Hales / NTB Scanpix
SOL: 60.000 skal ifølge en politirapport ha møtt opp for å hylle Manchester Citys FA-cuptittel i 2011. Foto: AP Photo / Tim Hales / NTB ScanpixVis mer

Fem ganger så mange City-fans som United-fans feiret i 2011

- Det var et spesielt gull, sier City-talsmann.

(Dagbladet): Manchester City måtte se seg slått av byrival United i kampen om årets ligatittel, og tidligere i år skrev Dagbladet om en rapport som viste at det finnes horder av United-fans også i byen Manchester.

Diskusjonen om hvilken farge byen virkelig er, er imidlertid ikke død. En politirapport viser nå at de blåkledde kan gi et lite stikk til de rødkledde etter paradene for to år siden.

For i 2011, da begge lag hadde hver sin parademarsj gjennom Manchesters gater med hver sin tittel, dukket det opp fem ganger så mange City-fans som United-fans. Det står det i en politirapport gjengitt av Manchester Evening News.

Mens de blåkledde feiret sitt første store trofé på 35 år, FA-cup-gullet, jublet United for sitt 19. ligagull.

Ifølge rapporter hadde over 60.000 blåkledde tatt turen ut for å feire sine helter. Det skal ha vært 30-40.000 i gatene, og 30.000 inne på stadion for feiringen senere på kvelden. Kun omkring 12.000 rødkledde gjorde det samme for sine gullhelter.

- Det var en spesiell situasjon, og det er klart at gullet var gjevt for Manchester City. Det var det første store troféet siden 1976, og det har nok hatt mye å si, sier Ole Fuglestad, pressetalsmann for Manchester Citys norske supporterklubb.

Leder Bård Skaar Viken i Manchester Uniteds norske supporterklubb er enig.

- Konteksten er veldig spesiell. Det var 35 år siden deres forrige tittel, og det er klart det ble en kjempefest for dem. Slike rapporter må tas med en klype salt, og analyseres. Se for eksempel på tidligere feiringer, for etter Champions League-gullet i 1999 skal en halv million ha hyllet de rødkledde i Manchester-gatene.

Men det kan også være utenomsportslige andre grunner til at City-fansen var så i overtall under sin feiring. For mens City-spillerne kunne motta hyllesten i strålende sol, regnet det da United viste fram sin ligatittel. Det var også kun to dager siden United hadde tapt Champions League-finalen mot Barcelona.

Også i år kan det hende begge Manchester-lagene får muligheten til å vise fram ett trofé hver. Manchester United er allerede seriemestere, mens Manchester City spiller for FA-cup-troféet mot Wigan den 11. mai. Vinner City den, kan trener Roberto Mancini smykke seg med sitt tredje store trofé på like mange år.

- Jeg er helt sikker på at vi vinner paradekampen i år, sier Skaar Viken, og forklarer.

- Gullet vårt i år smaker ekstra godt, spesielt med tanke på hva som skjedde i fjor. Og jeg tror ikke et eventuelt City-gull i FA-cupen smaker like godt i år for de blåkledde.

Fuglestad er også spent på å se om City-fansen fortsetter å ta til gatene.

- Jeg legger ikke så mye i slike rapporter, og det som teller er titler. Det blir likevel spennende å se om vi etter 20-30 troféer fortsetter å feire som i 2011. Jeg blir likevel ikke overrasket om det er flest City-supporterne i gatene i år dersom vi vinner finalen, sier Fuglestad.

Manchester United sin seriegullparade er satt til den 13. mai, to dager etter FA-cup-finalen.

REGN: Ifølge politirapporten skal 12.000 United-fans ha møtt opp for å hylle lagets 19. serietittel i regnvært i Manchester. Foto: AP Photo / Scott Heppell / NTB Scanpix
REGN: Ifølge politirapporten skal 12.000 United-fans ha møtt opp for å hylle lagets 19. serietittel i regnvært i Manchester. Foto: AP Photo / Scott Heppell / NTB Scanpix Vis mer