Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fem grunner til at Leicester kan vinne ligagull

Sesongen minner om et Kelly Holmes-løp.

 JUBELSESONG:  Leicesters jubelsesong vil ingen ende ta. Vi gir deg fem grunner til at Leicester (faktisk) vinner Premier League. Foto: NTB SCANPIX / EPA/ TIM KEETON.
JUBELSESONG: Leicesters jubelsesong vil ingen ende ta. Vi gir deg fem grunner til at Leicester (faktisk) vinner Premier League. Foto: NTB SCANPIX / EPA/ TIM KEETON. Vis mer

(FourFourTwo): Januar er i ferd med å bli februar, og fortsatt er Leicester med i kampen om ligagullet. Kan de virkelig klare å gå helt til topps? Mike Holden gire deg fem grunner til at Leicester muligens blir mestere i mai.

1. Kelly Holmes Kelly Holmes var en helt middels mellomdistanseløper da hun pakket kofferten og reiste til Aten for OL i 2004. Hun var 34 år gammel. Oddsen for at hun skulle bli den første briten til å vinne to OL-gull i samme mesterskap siden 1920 var satt til 100/1.

Men det ingen utenom hennes støtteapparat visste, var at Holmes var i sitt livs form. For første gang i karrieren var det ingen skader som hadde holdt henne tilbake.

Strategien på 800 og 1500 meter var enkel. Ignorer rivalene. Hold ditt eget tempo gjennom samtlige runder.

Da hun krysset målstreken etter 800 meteren var hun så inni i sin egen boble at hun ikke fikk med seg at hun vant.

Da det ble ringt i bjellene for den siste runden på 1500 meter noen dager senere, lå hun på 8. plass, av totalt 12 løpere.

Men oppskriften ved å løpe sitt eget løp, fullstendig uavhengig av konkurrentene fungerte utmerket. Holmes løp inn til gull.

Leicester hadde 19 poeng etter ti kamper denne sesongen. 39 etter 19. Claudio Ranieris mannskap ligger an til å ende på 79 poeng. Etter det følsomme oppgjøret mot Watford på Vicarage Road 5. mars, bør de ha 59 poeng - hvis de følger skjemaet. Har Leicester det, er de fortsatt med i kampen. Og hvem vet hva som vil skje da.

2. Statistikken taler for Leicester Årets ligavinner ligger an til å få den laveste poengsummen på 17 år. Siden 2000 har ligavinneren i snitt oppnådd 87,5 poeng. Slik det er nå, ligger Arsenal og City an til 73.

Begge de to storklubbene er kapable til å øke sitt snitt betraktelig.

Ligamesteren standard er på 2,3 per kamp i snitt. Skulle Arsenal eller City oppnå et mestersnitt på de siste 15 kampene, vil de havne på 79 poeng - det samme som stødige Leicester ligger an til.

3. Utpsyking Arsène Wenger og Manuel Pellegrini er ikke så ulike som trenerne. De har en felles tilnærming til spillet. Prestasjon foran resultat. Dette er første gang siden 1981 at kampen står mellom to klubber hvorav en ikke er en storklubb som vil vinne til enhver pris.

«Feminine» lag vinner også titler, men vanligvis er det en «vinn for enhver pris»-klubb i toppen, som kan kaste glans over motstander.

Det er det ikke nå. Verken Wenger eller Pellegrini kan derfor drive med noen påvirkning i pressen. Leicester trenger ikke bekymre seg over noen angrep fra verken Sir Alex Ferguson eller José Mourinho. De kan holde på i ro og fred.

4. Ranieris personlighet Ifølge Myers-Briggs indikatoren, har Claudio Ranieri en ypperlig personlighet for å lede et Premier League-lag. Manageren har personligheten som kalles ESFP.

Han er underholdende, god med mennesker, han er observant på endringer i miljøet, samt modig og original i sine handlinger. Kort fortalt er han den ideelle til å takle det eventuelle presset som vil komme på Leicester.

Når det kommer til å holde noe bra i gang - er personligheten hans ansett som ypperlig.

Ranieris 30 år i managerstolen har gitt blandet suksess. Denne sesongen kan vise seg å være en hans store år.

- Hvis du ikke kan godta meg på mitt verste, fortjener du meg ikke på mitt beste, sa en annen ESFP'er Marilyn Monroe.

Denne sesongen er uten tvil Ranieri på hans beste.

5. Unormale Analyse-miljøet gir ikke Leicester mye mulighet. Et sted mellom 9-13 prosent faktisk. Men disse statistikk-baserte modellene baserer seg på normalen, og Leicesters situasjon er allerede unormal. En bevis på at statistikk er til for og brytes.

 LIKHET:  Leicesters sesong kan minne om Kelly Holmes OL i 2004.  Foto: EPA/Andreas Altwein / NTB Scanpix.
LIKHET: Leicesters sesong kan minne om Kelly Holmes OL i 2004. Foto: EPA/Andreas Altwein / NTB Scanpix. Vis mer

Det har vært jokere i tittelkampen tidligere. Men aldri noen som har fått så mye ut av et spillerbudsjett med så lave forventninger.

Uansett hvordan du ser på det, vil scenarioet her være noe helt annet. Glem den vanlige statistikken.

Punktet hvor revene fra Leicester har sikret seg en Champions League-plass nærmer seg. Igjen vil presset bli mindre på blåtrøyene som har alt å vinne.

 RUTINERT MANAGER:  Claudio Ranieri vet hva som kreves for å nå til topps. I tillegg har han personligheten til å takle det. Foto: NTB Scanpix.
RUTINERT MANAGER: Claudio Ranieri vet hva som kreves for å nå til topps. I tillegg har han personligheten til å takle det. Foto: NTB Scanpix. Vis mer