Fem grunner til at Ronaldo har mislyktes i EM

Til tross for at Portugal har gått videre til utslagsrundene i EM 2016 har det ikke vært Ronaldos sommer. Thore Haugstad ser på hva som har gått galt for superstjernen.

BOM: Cristiano Ronaldo har ikke scoret mye i EM. Foto: REUTERS/Yves Herman
Livepic
BOM: Cristiano Ronaldo har ikke scoret mye i EM. Foto: REUTERS/Yves Herman Livepic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo) Kommentar: Wales kan trygt møte Portugal i visshet om at Cristiano Ronaldo kan få 17 målsjanser og fortsatt ikke scorer. Om Chris Coleman vil stole på det før semifinalen er tvilsomt, men statistikken betegner frustrasjonen Ronaldo har opplevd i EM til nå.

Den 31 år gamle kapteinen er ikke fremmed for å ta sjanser, men to mål på 36 forsøk har vært sløseri. Den eneste kampen han har scoret eller hatt en målgivende pasning var mot Ungarn.

Noen kalte ham en redningsmann etter å ha skaffet Portugal 3-3 utligningen de trengte for å gå videre, men denne «redningen» hadde ikke vært nødvendig dersom han ikke hadde bommet på flere gode sjanser og kastet bort en straffe – som resulterte i uavgjort mot både Island og Østerrike.

Flaksen har ikke endret seg i utslagsrundene. Selv om Ungarn-triumfen plasserte ham på andreplass over flest mål i EM-sammenheng i gjennom tidene med sine åtte mål (førsteplassen har Michel Platini med ni mål) var han tannløs mot Kroatia. Kampen mot Polen var ikke bedre. Dette er en mystifiserende form for en spiller som har vunnet Ballom d'OR tre ganger, som scoret 35 mål i La Liga og 16 i Champions League i forrige sesong.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer