Fem hoppfall vi husker ekstra godt

Hoppsporten er full av fall og uhell. Her er fem vi husker godt:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1 Bjørn Einar Romøren, Norge

Englevakt da skia forsvant. Et av skihistoriens styggste fall, slo NRKs hoppekspert Arne Scheie fast etter Bjørn Einar Romørens vanvittige luftetur i Val de Fiemme i januar i år. Det lugget først til i tilløpet, og i samme øyeblikk som Romøren lettet fra hoppkanten mistet han den ene skia. Romøren svevde hjelpesløs i lufta, før han krasjlandet og falt kast i kast nedover bakken. Han ble liggende urørlig, men hardhausen reiste seg snart. Til alt hell kunne han gå ut av bakken ved egen hjelp. Romøren falt også i førsteomgang av rennet, og dermed hadde bindingen fått seg en smell. Rennet endte med norsk dobbelseier.

2 Kent Inge Johanssen, Norge Kunststykket gikk verden rundt. Sportsklippet «Play of the Day» på CNN blir vanligvis hentet fra basketball i NBA eller ishockey i NHL. En dag i 1996 var det alltid spektakulære klippet hentet fra NM i hopp i Meldal. Etter et renn i Kløvsteinbakken, der både Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy falt, var det Kent Inge Johanssen som stjal overskriftene.Han landet på 110, meter i 1. omgang, men mistet den ene skia i landingen. Den tidligere juniorverdensmesteren holdt hodet kaldt på en mirakuløs måte. I full fart stod han på beina på en ski gjennom overgangen og forbi fallgrensen. Til slutt endte han på fjerdeplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer