Fem Jamaica-sprintere dopingtatt

- Ingen av verdensstjernene er involvert.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) bekrefter at Jamaicas sprintlandslag er rammet av en dopingskandale like før VM i Berlin.

Fem jamaicanske sprintere ble tatt for doping under det nasjonale uttaksstevnet, melder avisen Jamaica Observer. IAAF bekrefter at opplysningene stemmer.

Hvem som er tatt er ennå ikke kjent. Jamaicanske medier melder at samtlige fem var tatt ut til neste måneds VM i Berlin. Det skal være to medlemmer av stafettlaget på 4 x 100 meter for menn, to i 4 x 400 meter for menn og et medlem av kvinnenes 4 x 100 meter-lag.

— Jeg kan bekrefte at fem utøvere har testet positivt. Det er skremmende, men alle fem testet for det samme stoffet, til tross for at de ikke har trent sammen, sier en kilde til Observer.

— Mindre alvorlig
— Jeg kan si at ingen av verdensstjernene er involvert. Stoffet er ikke et anabolt steroid og blir regnet som en mindre alvorlig stoff. Det betyr at med en god forklaring under disiplinærsakene, kan utøveren komme fra det med en advarsel, legger han til.

To av utøverne som er tatt skal være medlemmer av den nylig dannede Racers-klubben. Verdensrekordholder på 100- og 200 meter, Usain Bolt, er medlem i klubben.
Bolts trener Glen Mills skal også ha jobbet med flere av de nå dopingtatte utøverne.

Kalt inn på teppet

Saken førte fredag til at den jamaicanske statsministeren Bruce Golding kalte lederne for antidopingbyrået og friidrettsforbundet inn på teppet.

I alt ble 46 dopingprøver innhentet i uttaksstevnet.

Det jamaicanske forbundet ønsker ikke å kommentere opplysningene, men henviser til landets antidopingbyrå, som heller ikke ønsker å kommentere saken foreløpig.

Det er ventet en uttalelse i løpet av fredagskvelden.

(NTB)