Fem jamaicanske friidrettsutøvere skal ha testet positivt

Blandt dem to medaljevinnere fra OL.

LEDET AN:  Usain Bolt var flaggbærer under London-OL i 2012. Nå kan to av medaljevinnerne fra London være dopet. Foto:  Toby Melville / AFP / NTB Scanpix
LEDET AN: Usain Bolt var flaggbærer under London-OL i 2012. Nå kan to av medaljevinnerne fra London være dopet. Foto: Toby Melville / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er kilder som står jamaicansk friidrett svært nær som sier dette til nyhetsbyrået Reuters, og det blir hevdet at to av dem som skal være avslørt er sprintere. De andre tilhører kast- og hoppmiljøer. En av dem som er tatt skal være junior.

- Jeg kan bekrefte at vi i det jamaicanske antidopingbyrået har mottatt en rapport om visse funn gjort i avlagte A-prøver, sier Herb Elliott. Han er president i antidopingkomiteen på Jamaica.

Stille - De rapportene vi har mottatt blir nå behandlet etter det regelverket vi har i antidopingkomiteen vår, legger han til.

Han sier også at det ikke er mulig å gi flere opplysninger rundt denne saken før utøverne er varslet om de funnene som er gjort.

Skjulte dop? I juni ble det kjent at Jamaicas mest suksessrike kvinnelige sprinter, Veronica Campbell-Brown, hadde avgitt en positiv prøve på et vanndrivende stoff. Det kan brukes til å skjule bruken av andre forbudte stoffer.

Derfor er den doble olympiske mesteren på 200 meter foreløpig utestengt fra jamaicansk friidrett i påvente av at saken mot hennes skal behandles av disiplinærkomiteen i forbundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer