Fem jamaicanske friidrettsutøvere skal ha testet positivt

Blandt dem to medaljevinnere fra OL.

 LEDET AN:  Usain Bolt var flaggbærer under London-OL i 2012. Nå kan to av medaljevinnerne fra London være dopet. Foto:  Toby Melville / AFP / NTB Scanpix
LEDET AN: Usain Bolt var flaggbærer under London-OL i 2012. Nå kan to av medaljevinnerne fra London være dopet. Foto: Toby Melville / AFP / NTB ScanpixVis mer

Det er kilder som står jamaicansk friidrett svært nær som sier dette til nyhetsbyrået Reuters, og det blir hevdet at to av dem som skal være avslørt er sprintere. De andre tilhører kast- og hoppmiljøer. En av dem som er tatt skal være junior.

- Jeg kan bekrefte at vi i det jamaicanske antidopingbyrået har mottatt en rapport om visse funn gjort i avlagte A-prøver, sier Herb Elliott. Han er president i antidopingkomiteen på Jamaica.

Stille - De rapportene vi har mottatt blir nå behandlet etter det regelverket vi har i antidopingkomiteen vår, legger han til.

Han sier også at det ikke er mulig å gi flere opplysninger rundt denne saken før utøverne er varslet om de funnene som er gjort.

Skjulte dop? I juni ble det kjent at Jamaicas mest suksessrike kvinnelige sprinter, Veronica Campbell-Brown, hadde avgitt en positiv prøve på
et vanndrivende stoff. Det kan brukes til å skjule bruken av andre forbudte stoffer.

Derfor er den doble olympiske mesteren på 200 meter foreløpig utestengt fra jamaicansk friidrett i påvente av at saken mot hennes skal behandles av disiplinærkomiteen i forbundet.

(NTB)