Fem kamper, 31 pucker i nettet

Målkalas i eliteserieåpningen.

Den første runden i eliteserien i ishockey ble et skikkelig målkalas. Og favorittene innfridde til gagns.

Storhamar - Lillehammer 5-1 (1-0, 1-1, 3-0)

Fjorårets norgesmester Storhamar slet litt med å feste grepet på lillebror Lillehammer, men avsluttet med 3-0 i siste periode og sikret seg til slutt en komfortabel 5-1-seier.

Veteran Pål Johnsen og leiesoldat Patrick Yetman nettet begge to mål. SILs Joakim Jensen ble den spilleren som scoret det første målet denne sesongen da han fant nettet alleder etter 1.29 i Hamar OL-Amfi.

Vålerenga - Stjernen 6-1 (2-0, 4-1, 0-0)

VIF, som tok en skikkelig vårrengjøring etter sist sesongs skuffende resultater knuste Stjernen med hele 6-1.

Stjernen har hentet inn 14 nye spillere siden sist sesong, da de måtte ut i kvalikspill for å berge plassen, men «nye» Stjernen har til gode å bevise.

Lars Erik Lund, som pådro seg en stygg skade da han fikk pucken i øyet i forkant av VM i vår, er tilbake på isen og sesongdebuterte med bravur da han scoret ett og spilte fram til ytterligere to mål.

OPPSKRIFTSMESSIG: Vålerenga tok en sterk seier hjemme mot Stjernen i eliteserieåpningen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
OPPSKRIFTSMESSIG: Vålerenga tok en sterk seier hjemme mot Stjernen i eliteserieåpningen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Sparta Sarpsborg - Furuset 7-1

Sparta Sarpsborg lå under med 0-1 mot Furuset etter første periode, men reiste seg og vant til slutt 7-1.

«Ironman» Martin Røymark viste at kreftene er gode å ha på isen og nettet to for sarpingene. Han hadde også en målgivende pasning.

Comet - Stavanger 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)

Stavanger skuffet sist sesong. Denne sesongen har de eliteseriens største budsjett. Spillerne innfridde forventningene da Comet ble slått 4-1 i Halden.

Stavangers landslagskeeper André Lysenstøen har begynt kampen om poengtoppen. Han fikk assist på Lars Peder Nagels 1-0-mål.

(NTB)

Fem kamper, 31 pucker i nettet
«MORGAN I BURET»: Morgan Andersen var tilbake i Jordal Amfi, og <a href="http://www.dagbladet.no/sport/2008/09/18/547330.html">fikk som ventet gjennomgå av VIF-klanen</a>.