Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fem kampers karantene for rasisme

Mijailovic dømt for sjikane mot McCarthy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Wisla Krakows forsvarer Nikola Mijailovic er i dag idømt fem kampers karantene for rasistisk hets mot den sørafrikanske Blackburn-spissen Benni McCarthy.

Blackburn klaget til Uefa etter at Gamsten & co. vant 2-1 i Uefa-cupkampen på bortebane i Polen sist torsdag.

- Benni ble opprørt over en rekke kommentarer han fikk i løpet av kampen, fortalte Blackburn-manager Mark Hughes til PA etter kampen.

I tillegg til Blackburns klage, har kampens dommer Stefan Johannesson rapportert inn hendelsen til Uefa, skriver BBC.

Den engelske Premier League-klubben roser Uefa for å ha behandlet saken raskt.

- Dessuten tror vi at Uefas avgjørelse sender et klart budskap om at rasisme ikke vil - og ikke bør - bli tolerert i fotballen, skriver klubben på sin hjemmeside.

Uefas disiplinære myndighet har i dommen understreket at rasisme ikke bare er et alvorlig brudd på fair play-prinsippet, men også representerer en seriøs trussel mot sporten og dens etiske verdier, melder Uefa.com.

Mijailovic har benektet anklagene, og har fått frist ut mandag 30. oktober til å anke dommen.

FEM KAMPERS STRAFF: Wisla Krakow-spiller Nikola Mijailovic tas hånd om av lagkameratene til Benni McCarthy (t.v.). Foto: AP/Scanpix
FEM KAMPERS STRAFF: Wisla Krakow-spiller Nikola Mijailovic tas hånd om av lagkameratene til Benni McCarthy (t.v.). Foto: AP/Scanpix Vis mer

- En utestengelse på fem kamper er sterke saker og veldig velkomment. Det er en sanksjon som vil få folk over hele Europa til å tenke «Her er det en lekse å lære». Bekymringen tidligere har vært at mange episoder har fått passere ustraffet, sier Piara Powar, talsmann for den antirasistiske kampanjen «Kick It Out» til BBC.

image: Fem kampers karantene for rasisme