Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fem kampers utestengelse for hanskekasting

- Hadde jeg kastet den ville det vært hardere, sier målvakten.

FEM KAMPERS UTESTENGELSE: Målvakten Erik Ersberg fikk fem kampers utestengelse for å kaste hansken på dommeren under en kamp mellom HV 71 og Luleå. Her under en VM-kamp i 2011 mot Norge. David Petrasek og norske Per-Åge Skrøder til venstre i bildet. Foto: REUTERS/Petr Josek
FEM KAMPERS UTESTENGELSE: Målvakten Erik Ersberg fikk fem kampers utestengelse for å kaste hansken på dommeren under en kamp mellom HV 71 og Luleå. Her under en VM-kamp i 2011 mot Norge. David Petrasek og norske Per-Åge Skrøder til venstre i bildet. Foto: REUTERS/Petr Josek Vis mer

(Dagbladet:) Det var under kampen mellom HV 71 og Luleå i den svenske hockeyligaen HV 71s målvakt, Erik Ersberg, kastet hansken sin på dommeren.

Nå har han fått fem kampers utestengelse, hvor to av kampene omgjøres til bøter. Det skriver svenske Expressen på sin nettside

­- En helt uakseptabel oppførsel som utvalget ser alvorlig på, står det i avgjørelsen fra disiplinærutvalget.

Klikk her for å se situasjonen (ekstern side)

Blodig og rasende målvakt
Det var en rotete kamp mellom HV 71 og Luleå den 3. januar. HV 71s målvakt Erik Ersberg fikk hockeykølla til lagkamerat Erik Christensen i ansiktet, og ble liggende på isen med ansiktet ned. Pucken gikk videre til Jonathan Sigalet som skjøt pucken i mål via Ersberg.

Dommerne tok seg en prat samtidig som en blodig Ersberg beveget seg til benken, og da målvakten så målet ble godkjent ble han rasende. Først sparket han hardt i vantet, før han kastet hansken mot dommeren Sören Persson.

- Når man ser at det kan gå mot en dårlig avgjørelse, eller hva som helst, så kan man miste hansken. Hadde jeg kastet den hadde den nok flydd litt hardere, sa Ersberg etter kampen.

Dommer Persson oppfattet det annerledes, og ble sint.

- Uansett om han hadde gjort det med vilje eller ikke, så blir man sinna og tenker "Gi faen i å kaste ting på den måten!" Jeg ble kjempesinna, selvfølgelig, forteller han til Expressen.

Ersberg fikk ikke matchstraff da det skjedde, men ble anmeldt til disiplinærutvalget etter hendelsen, og nå har avgjørelsen kommet.

- Uakseptabel oppførsel
HV 71s målvakt utestenges i fem kamper av disiplinærutvalget, hvor to av kampene omgjøres til bøter på 30 000 svenske kroner.

- Å kaste utstyr mot dommeren er en helt uakseptabel oppførsel, som utvalget mener det skal ses alvorlig på. Erik Ersberg dømmes derfor til en utestengelse på fem kamper. To av disse omgjøres imidlertid til bøter i samsvar med det systemet av kombinert straff som finnes i blant annet SHL, står det i utvalgets avgjørelse.

Erik Ersberg har ikke villet uttale seg om avgjørelsen, og sier til Expressen at han er ferdig med saken.

- Jeg får legge det bak meg, jeg kan ikke endre på noe som har skjedd.

SINNA MÅLVAKT: Erik Ersberg, her i mål for Sveriges landslag mot Hviterussland i 2011. Nå må han stå over fem kamper etter å ha kastet en hanske. Foto: AP Photo/Sergei Grits
SINNA MÅLVAKT: Erik Ersberg, her i mål for Sveriges landslag mot Hviterussland i 2011. Nå må han stå over fem kamper etter å ha kastet en hanske. Foto: AP Photo/Sergei Grits Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media