Fem kilo mer spiss

Viking-spiss Hannes Sigurdsson har gått fra 85 kg til 90 kg. Og fra benken til storscorer.

BRYNE (Dagbladet): I går scoret islendingen sitt sjuende mål på åtte treningskamper i 1- 1-bataljen mot Bryne på Jæren. Sigurdsson har slitt med spilletid i Viking, men denne vinteren har han fått sitt gjennombrudd. Og for Tippeligaens midtstoppere blir 21-åringen en vond opplevelse.

-  Jeg veier 90 kg nå. I fjor var jeg 85. Jeg håper det er muskler, flirer Sigurdsson.

Tok tak

-  Jeg tok et tak etter siste sesong. Fikk trent mye i ferien. Jeg har utviklet meg. Jeg har bedre sjøltillit, sier den 182 cm høye kraftspissen.

-  Han har fulgt det fysiske treningsprogrammet seriøst. Hannes er en fysisk spiller. Og er enda mer fysisk nå. Han har fått mer eksplosivitet, bedre koordinasjon og økt rykkhastighet, sier Vikings fysiske trener Thor Arne Aasen.

-  For en spiss er det ikke noe minus ved å legge på seg muskler.

I går kom målet etter 58 minutter. Sigurdsson rev seg løs og headet inn et nydelig frispark fra vinghåpet Trygve Åse Lunde.

-  Glad det er over

Viking-trener Roy Hodgson er nærmest allergisk mot treningskamper. Og 90 kjedelige minutter på en dårlig bane i Norges kaldeste sju varmegrader gjorde neppe godt for kløen. Heller ikke Brynes spillestil.

-  Jeg er glad det er over. 90 minutter med lange baller på en «død» bane. Det er ikke slik fotball jeg liker, sier Hodgson.I går manglet han Peter Kopteff (landslagsoppdrag), keeper Anthony Basso, Thomas Pereira (hvile) og Bjørn Dahl (nybakt pappa) fra en antatt førsteellever.

I går så Viking langt fra ut som den medaljekandidaten blant andre Ham-Kam-trener Solbakken mener de er. Men 2005-utgaven av de mørkeblå blir tøffe å score på - med sin svært stramme defensive organisering. Og er i tillegg så langt fra det TV 2s Ivar Hoff kalte «et avansert juniorlag» som det går an å komme.

-  Vi har mange store spillere. Og det blir ikke lett å krige mot oss, mener Egil Østenstad.

Tradisjonelt sett går det med et par Viking-bein i treningskamper mot erkerival Bryne i mars. Så ikke i går. Selv om det ikke var noen vennskapskamp.

-  70 minutter med hopping og sparking. Og så 20 minutter med fotball. Da skaper vi også nok til at vi burde vunnet, mener Østenstad.

STOR OG STERK: Hannes Sigurdsson scoret Vikings mål mot Bryne i går. Her i en av mange dueller mot Bryne-stopper Marek Lemsalu.