FIREDOBBELT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (f.v.), Heidi Weng, Marit Bjørgen og Ragnhild Haga tok like godt de fire første plannene på den avsluttene tremil i Lahti-VM. Foto: Bjørn Langsem
FIREDOBBELT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (f.v.), Heidi Weng, Marit Bjørgen og Ragnhild Haga tok like godt de fire første plannene på den avsluttene tremil i Lahti-VM. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Ragnhild Haga

- Fem kilometer før mål måtte jeg klype meg sjøl  i armen da jeg fortsatt var med i tetgruppa

Superløp og nesten pallplass. 

LAHTI (Dagbladet): - Dette var rått, sier Ragnhild Haga (26) etter å ha blitt nummer fire og gjort dagen helnorsk på VM-tremila i Lahti.

- Jeg skulle jo egentlig ikke gå i det hele tatt, men å levere sesongens beste skirenn i det eneste VM-rennet jeg får gå er jo helt vilt. Voldsomt inspirerende, sier Haga, som hang på tetgruppa som en klegg underveis.

- Jeg var jo veldig mentalt forberedt på skikkelig høy fart helt fra start. Så ble det heller et slags lureløp. Men da vi passerte 25 kilometer og jeg fremdeles var med i tetgruppa, måtte jeg nesten klype meg selv i armen, sier hun.

- Jeg mener, jeg trodde jo på forhånd at Marit skulle avgjøre dette lett.

Marit Bjørgen vant, foran Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Rett bak der igjen - Ragnhild Haga, som fikk plassen da Ingvild Flugstad Østberg ikke ønsket å gå.

At det ikke ble pallplass, lever hun helt fint med.

- Det var stort å berge fjerdeplassen og få være med på å gjøre dagen helnorsk. Det var faktisk en ganske rå følelse og kjøre ned på stadion og bare se norske drakter foran seg, sier Ragnhild Haga til Dagbladet.