Ragnhild Haga

- Fem kilometer før mål måtte jeg klype meg sjøl  i armen da jeg fortsatt var med i tetgruppa

Superløp og nesten pallplass. 

FIREDOBBELT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (f.v.), Heidi Weng, Marit Bjørgen og Ragnhild Haga tok like godt de fire første plannene på den avsluttene tremil i Lahti-VM. Foto: Bjørn Langsem
FIREDOBBELT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (f.v.), Heidi Weng, Marit Bjørgen og Ragnhild Haga tok like godt de fire første plannene på den avsluttene tremil i Lahti-VM. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LAHTI (Dagbladet): - Dette var rått, sier Ragnhild Haga (26) etter å ha blitt nummer fire og gjort dagen helnorsk på VM-tremila i Lahti.

- Jeg skulle jo egentlig ikke gå i det hele tatt, men å levere sesongens beste skirenn i det eneste VM-rennet jeg får gå er jo helt vilt. Voldsomt inspirerende, sier Haga, som hang på tetgruppa som en klegg underveis.

- Jeg var jo veldig mentalt forberedt på skikkelig høy fart helt fra start. Så ble det heller et slags lureløp. Men da vi passerte 25 kilometer og jeg fremdeles var med i tetgruppa, måtte jeg nesten klype meg selv i armen, sier hun.

- Jeg mener, jeg trodde jo på forhånd at Marit skulle avgjøre dette lett.

Marit Bjørgen vant, foran Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Rett bak der igjen - Ragnhild Haga, som fikk plassen da Ingvild Flugstad Østberg ikke ønsket å gå.

At det ikke ble pallplass, lever hun helt fint med.

- Det var stort å berge fjerdeplassen og få være med på å gjøre dagen helnorsk. Det var faktisk en ganske rå følelse og kjøre ned på stadion og bare se norske drakter foran seg, sier Ragnhild Haga til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer