b>MED I OPPRYKKSKAMPEN: Bodø/Glimt, her representert ved trener Kåre Ingebrigtsen, er ett av fem lag som kjemper om direkte opprykk i Adeccoligaen. Foto: Scanpix.
b>MED I OPPRYKKSKAMPEN: Bodø/Glimt, her representert ved trener Kåre Ingebrigtsen, er ett av fem lag som kjemper om direkte opprykk i Adeccoligaen. Foto: Scanpix.Vis mer

Fem klubber kjemper om direkte opprykk

Knalljevnt i Adeccoligaen.

|||Fem klubber ser ut til å kjempe om direkte opprykk til eliteserien i år.

Når 1. divisjon nærmer seg halvspilt, er samtlige andre lag med i nedrykksstriden.

For til tross for at Strømmen er nummer seks på tabellen og bare har to poeng opp til kvalikplass, er det samtidig ikke mer enn fem poeng ned til Moss på nedrykksplass.

Også Bodø/Glimt, som innehar den siste kvalikplassen til opprykk, kan ende i nedrykksstriden.

I tet ser Sogndal ut til å sikre direkte opprykk.

Serielederen fikk med seg en marginal seier fra bortemøtet med Mjøndalen og har sju poeng ned til Ranheim på tredjeplass.

Håvard Flo ble matchvinner søndag.

Han fikk så vidt en tå på et frispark fra nevøen Per Egil, og det ble kampens eneste mål.

Målvillige Østfold
Langt mer målrikt var det i Fredrikstads kamp.

Laget på annenplass vant til slutt 5-2 over Tromsdalen. Vertene vendte 0-1 til 2-1 før FFK satte inn sluttspurten. Da ble det fire mål på 20 minutter for østfoldklubben.

Alex Valencia avsluttet målfesten på vakkert vis da han bredsidet inn 5-2 tre minutter på overtid.

Også Sarpsborg er med i tetstriden etter sin egen målfest søndag. Østfold-rival Moss ble slått 4-1, til tross for at mossekråkene tok ledelsen.

Sarpsborg er poenget bak Ranheim, og tre poeng foran Bodø/Glimt. De to lagene møttes i den tidlige kampen, og der kom Ranheim ut av det med tre poeng.

Per Joar Hansen lag imponerer sterkt etter opprykket, og vendte 0-1 til 2-1 da Glimt kom på besøk.

Nederst på tabellen fikk Follo viktige poeng da Strømmen ble slått 2-0. Laget er nå oppe på trygg grunn, mens Moss, Mjøndalen og Alta ligger på nedrykksplass.

(NTB)