Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fem La Liga-spillere Premier League-klubbene har i kikkerten

Fabregas' perfekte erstatter?

 PÅ SPILLERJAKT:  Premier League-klubbene søker forsterkninger for siste halvdel av sesongen. Her er fem fra den spanske ligaen de bør vurdere. Fra venstre: Denis Cheryshev (Real Madrid), Marc Bartra (Barcelona), Sofiane Feghouli (Valencia), Ever Banega (Sevilla), Jese Rodriguez (Real Madrid). Foto: NTB Scanpix.
PÅ SPILLERJAKT: Premier League-klubbene søker forsterkninger for siste halvdel av sesongen. Her er fem fra den spanske ligaen de bør vurdere. Fra venstre: Denis Cheryshev (Real Madrid), Marc Bartra (Barcelona), Sofiane Feghouli (Valencia), Ever Banega (Sevilla), Jese Rodriguez (Real Madrid). Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Overgangsvinduet er åpent og som vanlig er det ventet at Premier League-klubbene står klare for å forsterke sine tropper. Storklubbene vil etter alt å dømme ikke gi slipp på sine største stjerner. Men i rekken bak er det mange potensielle kandidater. FFT har funnet fem mulige overgangsmål i den spanske ligaen.

1. Sofiane Feghouli (Valencia)
Valencias nye manager Gary Neville kan ikke ligge på latsida i januar. Feghoulis kontrakt går ut etter inneværende sesong. Den 26 år gamle vingen har fått erfaring fra Champions League, VM og La Liga de siste åra, og etter alt å dømme har han fortsatt ikke vist sin beste side.

Franskfødte Feghouli er en spiller som er kapable til å skape noe ut av ingenting med sitt vasse skudd og gode nærteknikk. Matchvinnerscoring mot Lyon i september er godt eksempel.

«Los Che» vil uten tvil gjøre det de kan for å få Feghouli til å signere en ny kontrakt. Optimismen er likevel ikke så stor i Valencia for at det skjer. For Valencia vil det være et verst mulig scenario at en stjerneving i sin beste alder forsvinner for lommerusk, eller gratis til sommeren. Fra flere hold har det blitt rapportert at Manchester United er interessert i vingen.

2. Marc Bartra (Barcelona)
Forsvarsspillere som det oser kvalitet av er vanskelig å finne i disse dager. Med litt finpussing kan Bartra helt klart bli det. I Barcelona er han ikke vei på noen steder. Luis Enrique har ikke nok tillit til 24-åringen at han får nok spilletid til å få ut sitt fulle potensial.

Til tross for manglende tillit i Barcelona har han vært inne på Spanias landslag under Vincent Del Bosques´ ledelse. I en ideell verden får han en plass i Spanias tropp under sommerens EM-sluttspill. Men manglende spilletid kan være utslagsgivende. Lojaliteten til barndomsklubben har holdt han i Barcelona. Men vil han spille EM, bør Bartra sterkt vurdere et klubbytte.

Tottenham og Liverpool har vært koblet til forsvareren tidligere.

3. Éver Banega (Sevilla)
Det er aldri lett når klubbens mest innflytelsesrike spiller forsvinner. Det skjedde da Ivan Rakitic forsvant fra Sevilla. Heldigvis ble savnet mindre da Éver Banega viste sitt sanne potensial.

Før var en kjent som en mann som gjorde vel så mye dumme som fantastiske ting (argentineren klarte å kjøre bilen over sin egen fot). Nå er det slutt på tullet. Banega jobber hardere enn noen gang og har utviklet seg til å bli en komplett midtbanespiller.

I sommer fyller han 28. Kontrakten hans går ut sommeren 2017.

Det er få midtbanespillere som er like kreative som Banega. Juventus og Milan skal være interessert. I Chelsea blir han sett på som Cesc Fàbregas perfekte erstatter.

4. Denis Cheryshev (Real Madrid)
For grunner helt andre hans fotballferdigheter, har Cheryshev vanskeliggjort sin egen Real Madrid-karriere. Real Madrid ble disket fra Copa Del Rey da Cheryshev entret banen. Russeren var nemlig ikke spilleberettiget på grunn av gule kort for Villareal sesongen før.

I Real får han ikke mulighet til å vise det han. Med andre bord er bordet dekket for andre toppklubber, som ønsker en spiller som både kan score og assistere fra venstrevingen.

Russland er VM-arrangør i 2018 og Cheryshev ønsker selvfølgelig å spille mest mulig fotball fram til det. Liverpool har blitt nevnt som aktuell ved flere anledninger.

5. Jesé Rodriguez (Real Madrid)
Jesé Rodriguez var så god i 2014 at manager Carlo Ancelotti var overbevist om at Real Madrid hadde vunnet ligaen hvis Rodriguez hadde holdt seg skadefri.

Rodriguez satte rekordkjøpet Bale i skyggen med sitt gode spill. Siden har han aldri nådd det nivået. I Real befinner han seg stort sett på benken. Vingen fyller 23 i februar og trenger all spilletid han kan få. Å forlate Real Madrid virker som eneste løsningen for å få til det.

 BENKEN:  Marc Bartra spiller for det spanske landslaget, men sitter stort sett på benken i Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix.
BENKEN: Marc Bartra spiller for det spanske landslaget, men sitter stort sett på benken i Barcelona. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media