Fem lag kjemper om opprykk i 1. divisjon

Fotballfeberen herjer Fredrikstad, mens Hønefoss snublet igjen. Sjekk tabellen.

Det var ingen stor kamp i Haugesund da hjemmelaget vant fortjent 3-1 over Start i en kamp som ikke betydde stort. Det frisknet til i 2. omgang, etter de kjedelige første 45 minuttene.

Start skuffet stort etter at de slo Skeid 5-0 sist. Start hadde ballen en god del, men det ble for tynt framover mot Haugesunds bastante forsvar.

Gjestene skapte få sjanser, mens Haugesund visste å utnytte de sjansene de fikk. Haugesunds bestemann var midtstopper Milan Kojic, også keeper Jan Kjell Larsen spilte en bra kamp. Midtstopper Helge Bjønsaas var den eneste som utmerket seg i positiv retning hos Start.

TABELLEN 1.-DIVISJON

1

FREDRIKSTAD

59

2

HAM-KAM

57

3

SAMDEFJORD

55

4

RAUFOSS

53

5

HØNEFOSS

52

6

HAUGESUND

46

7

MANDALSKAMERATENE

45

8

SKEID

42

9

START

37

10

HØDD

34

11

STRØMSGODSET

34

12

MOSS

32

13

BÆRUM

24

14

OSLO ØST

20

15

ØRN HORTEN

17

16

ALTA

13

Moss - Hønefoss 2-2

Hønefoss så ut til å ta tre viktige poeng på Melløs, men etter kraftig press utlignet Moss til 2-2 på overtid etter scoring av innbytter Håvard Sakariassen.

Dermed er opprykkssjansene i ferd med å forsvinne for Hønefoss, som er tre poeng fra kvalifiseringsplass med to kamper igjen å spille. Moss er på sin side definitivt klar for en ny sesong i 1. divisjon.

1. omgang var jevnspilt og endte uten scoringer. Moss, som var førende før pause, tok ledelsen ved Vidar Martinsen etter corner i kampens 51. minutt. Men bare minuttet senere utlignet Knut Hovel Heiaas for gjestene.

Seks minutter senere ble Heiaas lagt ned i feltet av Tom Reidar Haraldsen, og Lennart Steffensen ga Hønefoss 2-1 fra straffemerket.

Men Moss ga ikke opp, og fikk lønn for strevet da innbytter Håvard Sakariassen satte ballen i mål på overtid.

Vidar Martinsen var Moss' bestemann, mens Lennart Steffensen og Frode Grodås var gode for Hønefoss.

Strømsgodset - Fredrikstad 2-3

Fredrikstad fortsetter på tabelltoppen etter 3-2 borte mot Strømsgodset. Gjestene vant helt fortjent til tross for at laget kom utrolig lett til scoringene sine. Hjemmelagets spillere scoret fire av kampens fem mål, men to av dem var selvmål.

Først skjøt keeper Rune Danielsen i ryggen på Robert Holmen og i mål til 1-0 for gjestene. 1. divisjons toppscorer Marcus Ringberg økte til 2-0 før Pål Chr. Alsaker frekt reduserte.

Lars Granaas var også i det gavmilde hjørnet og satte ballen i eget bur slik at gjestene gikk til pause med 3-1. Det var serielederen som eide spillet, og på midtbanen synes det å være en duell mellom Strømsgodsets gutter og Fredrikstads menn.

Hjemmeforsvaret uten Kenneth Karlsen hadde store problemer med Ringberg og Rikhardur Dadason, som herjet i SIF-forsvaret mot slutten av kampen, men de kom ikke til flere mål. Hjemmelaget reduserte en gang, men maktet ikke å utligne.

Best hos Strømsgodset var Pål Chr. Alsaker, mens Marcus Ringberg var eneren hos Fredrikstad.

Skeid - Ham-Kam 1-4

Ham-Kam kjemper en jevn kamp i toppen av 1. divisjon, og hadde press på seg i kampen mot Skeid. Med 4-1-seier holdet laget fortsatt direkte opprykksplass.

Stundens alvor så ikke ut til å prege hamarlaget, som tok tak i kampen fra start og hadde stålkontroll over Skeid helt til det sto 4-1. Hjemmelaget spilte ingen god fotballkamp og gjorde sitt til at jobben ble enkel for Ham-Kam.

Ståle Solbakkens mannskap burde vunnet kampen mer enn de gjorde. Frode Birkeland bommet på straffe på stillingen 2-0, og de grønn-hvite produserte en rekke store målsjanser i tillegg til scoringene.

Ham-Kams venstreback Fredrik Garshol spilte en solid kamp sammen med blant annet Sveinung Fjeldstad og unggutten Fredrik Vaagan Moen, mens Skeid-spillerne framsto som en eneste stor skuffelse.

Sandefjord - Oslo Øst 6-1

Sandefjord-trener Tom Nordlie fikk et raserianfall da nedrykksklare Oslo Øst tok ledelsen på Storstadion. Det hjalp. I løpet av tre minutter hadde Sandefjord snudd til 3-1. I 2. omgang plusset vertene på med tre nye, kjappe mål, og Nordlies opprykkshungrige mannskap vant hele 6-1.

Oslo Øst startet best og tok ledelsen etter bare sju minutter ved Michael Vadseth. Men Sandefjord slo tilbake. Thomas Espedal (17 minutter), Trym Bergman (18) og Samuel Isaksen (19) snudde til 3-1 i kjapp rekkefølge.

Tre mål i løpet av tre minutter ble det også etter hvilen, ved Frode Fredriksen (47), Geir Ludvig Fevang (48) og Isaksen (49). Dermed er Sandefjord fortsatt to poeng bak direkte opprykksplass, og nå med bare to plussmål færre enn Ham-Kam.

Sandefjord hadde i tillegg en rekke store sjanser, og kunne fort ha vunnet 10-1. Banens beste var Samuel Isaksen, som i tillegg til å score to mål la opp til to. Minst dårlig hos Oslo Øst var Ståle Andersen.

Fotball: Bærum - Hødd 1-3

Så er det definitivt, Bærum spiller i 2. divisjon neste sesong etter 1-3-tap for Hødd søndag. Gjestene fra Ulsteinvik berget på sin side spill i 1. divisjon også neste år.

Mot spillets gang var det hjemmelaget som tok ledelsen etter drøye halvtimens spill ved Lars Petter Hansen som ikke feilet alene med Hødd-keperen.

Hødd kom imidlertid sterkt etter sidebytte også i målprotokollen, og klarte å overliste hjemmelagets keeper tre ganger. Seieren burde vært langt klarere etter spill og sjanser.

Best hos Bærum var keeper Lutz Pfannenstiel som reddet laget sitt fra et større nederlag. Hos Hødd var veteran Geir Televik best.

Mandalskameratene - Raufoss 2-3

Raufoss vant fortjent 3-2 over Mandalskameratene og henger med i opprykkskampen, selv om MK hadde en scoring inne mot slutten som ble annullert.

Store deler av kampen var Hawaii-preget, og begge lag hadde store sjanser som det ikke ble noe av. MKs keeper Bjørn Arild Hovstøl sto fram som kampens beste spiller. Han reddet et straffespark og hadde ellers fem superredninger.

Jesper Ljung var gjestenes bestemann. Han scoret to mål og framsto som en stadig trussel. For Raufoss var det en svært viktig seier. Neste hjemmekamp mot Sandefjord på Toten blir å regne som en ren kvalifiseringsfinale.

Alta - Ørn Horten 4-1

Alta slo Ørn-Horten 4-1 og vant fullt fortjent bunnoppgjøret innendørs i Finnmarkshallen søndag. Det var lagets tredje hjemmeseier for sesongen og laget spilte fin fotball. Det er tydelig Alta trives bedre innendørs enn utendørs.

Rammen rundt kampen bar likevel preg av hvor lagene befinner seg på tabellen. Men hjemmelaget var mest effektive og gjorde fire mål mot Ørns ene.

Best hos Alta Tor-Mattis Kåven, mens Sven P. Solbakken var Ørns beste.

(NTB)

<B>MÅ SLITE: Lars Tjærnås og Hønefoss skal ha god flaks for å klare opprykk til Eliteserien etter dagens uavgjort.