Fem landslagsstjerner slutter

Misfornøyd med ledelsen på kvinnelandslaget.

(Dagbladet.no): Fem av spillerne hos seriemester Røa har takket nei til videre spill for det norske kvinnelandslaget i fotball.

Marie Knutsen, Siri Nordby, Guro Knutsen, Marit Fiane Christensen og Lene Mykjåland gir følgende begrunnelse i en pressemelding på Røas hjemmesider i dag.

- Vi ønsker ledere som får ut det beste i hver enkelt av oss spillere og naturlig nok da også det beste i laget. Dessverre sitter ikke vi igjen med den oppfatningen etter å ha vært en del av landslaget. Vi opplever at det er vanskelig å være seg selv på samling, og selv om det snakkes om takhøyde, oppleves den ikke som reell for oss, skriver de.

- Ikke positivt nok

Samtidig virker det ikke som det er så mye som skal til for at de takker ja igjen.

- Hadde vår totalopplevelse av å spille på landslaget vært mer positiv, ville vi prioritert annerledes, understreker de. 

Denne beskjeden har de også gitt direkte til landslagsledelsen.

- Vi har gitt tilbakemelding til landslagsledelsen om våre meninger og hvordan vi har opplevd situasjonen. Vi har forståelse for at opplevelsen kan være annerledes fra landslagsledelsen og andre sin side, skriver de fem.

TREKKER SEG: Knutsen-søstrene Guro og Marie flankerer her Lene Mykjåland under OL i Beijing. Nå har alle de tre - og ytterligere to Røa-spillere - takket nei til det norske kvinnelandslaget i fotball. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
TREKKER SEG: Knutsen-søstrene Guro og Marie flankerer her Lene Mykjåland under OL i Beijing. Nå har alle de tre - og ytterligere to Røa-spillere - takket nei til det norske kvinnelandslaget i fotball. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Ingen av dem ønsker å kommentere saken utover det de skriver i pressemeldingen.

- På landslaget har gleden av å spille fotball vært liten den siste tiden og vi kjenner på at vi «ofrer» mer enn vi får igjen, heter det der.

Dagbladet.no har i dag vært i kontakt med landslagstrener Bjarne Berntsen, som først vil kommentere saken seinere i dag.

Følger Klaveness og Gulbrandsen

Fotballekspert og tidligere Asker-trener Eli Landsem kjenner ikke lenger landslagsmiljøet godt nok til at hun vil kommentere dagens hendelse.

Men hun er klar på at det norske fotballandslaget ikke har noen spillere å miste.

- I et lite land som Norge må vi sørge for at vi har alle tilgjengelige spillerressurser til rådighet hele tida, sier hun til Dagbladet.no.

Dagens opprør mot sjefen kommer ett år og fire dager etter at Lise Klaveness sluttet på landslaget.

Fem landslagsstjerner slutter

- I etterkant av VM fikk jeg beskjed av hovedtrener Bjarne Berntsen at han ikke synes min type passet inn i systemet, forklarte hun det. 

Etter dette tok Ragnhild Gulbrandsen, som også har gitt seg på landslaget, et oppgjør med Berntsens behandling av Klaveness - samtidig som hun røpet at flere av de andre jentene mente det samme som henne.

- Jeg vet at mange av de andre jentene i troppen mener det samme. Jeg har fått flere tekstmeldinger som bekrefter det, fortalte hun.

I HARDT VÆR: Uten fem av de beste spillerne har landslagstrener Bjarne Berntsen et problem.