UMIDDELBAR HIT: Sergio Agüero har tatt sin nye hjemmebane med storm. 102 minutter på Etihad Stadium har gitt fem scoringer.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
UMIDDELBAR HIT: Sergio Agüero har tatt sin nye hjemmebane med storm. 102 minutter på Etihad Stadium har gitt fem scoringer.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Fem mål på 102 hjemmeminutter

Sergio Agüero har tatt Etihad Stadium med storm.

(Dagbladet): Manchester City - Wigan 3-0.

For noen måneder siden ville det vært smått utenkelig å se for seg et velfungerende Manchester City-lag uten Carlos Tevez. Etter en strålende sesonginnledning virker imidlertid den tidligere kapteinen nærmest overflødig.

Det har duoen Sergio Agüero og David Silva effektivt sørget for. Uansett hvem som bekler spissrollen i Roberton Mancinis 4-2-3-1-formasjon, er det den argentinske skarpskytteren og den spanske magikeren som styrer showet.

Mot sjanseløse Wigan scoret Agüero tre. Silva var nest sist på to av dem, og tredje sist på det siste. Det betyr at 350-millionersmannen har bidratt med fem mål på 102 spilte minutter på Etihad Stadium - altså scoring hvert 20. minutt.

Skulle han klare å opprettholde det vanvittige snittet - noe han selvfølgelig ikke kommer til å gjøre - vil han ende med 85 scoringer på hjemmebane.

23-åringen er imidlertid blant de heteste toppscorerkandidatene i Premier League, og man kan trygt konkludere med at han har tatt sin nye hjemmebane med storm.

- Sergio er en fantastisk spiss. Han er en utrolig spiller, han er ung og han scoret tre fantastiske mål. Jeg håper han fortsetter slik, roser manager Roberto Mancini

Sjansesløseri Carlos Tevez fikk tillit fra start på bekostning av firemålsscoreren mot Tottenham, Edin Dzeko, og sto i spissen for et sjansesløseri i første omgang som manglet sidestykke.

Blant annet misbrukte han et straffespark som han på lompete vis sendte godt innenfor Ali Al-Habsis rekkevidde.

Da var det en annen kvalitet på det som kom fra landsmannen Agüeros støvler.

Klinisk 13 minutter var spilt da han fikk uttelling første gang. Med sitt alltid observante hovmesterblikk, dyttet Silva ballen videre til en bedre plassert Agüero, som trillet ballen kontrollert i lengste hjørne.

Citys oppbyggende spill var gjennomgående i verdensklasse den første timen. Det samme kan imidlertid ikke sies om avslutningene. Men da Tevez ryddet plass for Samir Nasri og Agüero ble flyttet fram, ble det fart på sakene.

Bare to minutter ut i innhoppet var Nasri nest sist på ballen da han med på tredde ballen igjennom til Agüero som scoret sikkert etter strålende lyseblått kombinasjonsspill på få berøringer.

Også på 3-0, som kom etter 69 minutter, ble bakromsoppskriften tatt i bruk med hell. Silva virket som fluepapir på Wigan-forsvarerne, og da de gikk i fella, hadde Agüero sneket seg inn bak dem og hadde små problemer med å omsette lagkameratens pasningsgave.

Det var det siste han gjorde før han ble byttet ut til stående ovasjoner fra hjemmepublikummet. Dømt ut i fra den fantastiske starten han har fått i lyseblått, er det mye mer moro i vente.