Fem meter høye svev sikret EM-tittelen

Viqueens og Norge vant EM. Nå er de overlykkelige.

||| (Dagbladet): - Det er helt utrolig, jeg er overlykkelig, sier nybakt europamester Nathalie Brøndrup (17) til Dagbladet.no seint i går kveld.

Da hadde gruppa hun er med i, Viqueens and kings, utklasset de andre i klassen gruppestunt for blanda lag. Du kan se hvordan i videoen øverst i saken.

- Det første stuntet du ser i videoen er nok det mest avanserte. Det er en rewind cupie, der flyer´n står på bakken og blir kastet rundt i en salto før hun lander på hendene våre strakt ut, forklarer Nathalie.

Cheerleading er, som du ser i videoen, heller ingen frøkensport lenger. Også gutta er med, noe som sørger for mer kraft for flyeren, den som blir kastet opp i lufta og gjør de spektakulære stuntene.

- Det er en veldig stor ressurs å ha med gutter. Da får man høyere og sikrere stunt. Vi pleier å kaste opp til fem meter over bakken, sier Nathalie, som selv er en av dem som kaster og tar imot.

AVANSERT: Laget fra Viqueens i aksjon. Foto: Einar Eliassen
AVANSERT: Laget fra Viqueens i aksjon. Foto: Einar Eliassen Vis mer

De norske lagene som er med i EM gjorde nesten rent bord i går. Det var seks konkurranser i seniorklassen og norske lag vant fire av dem. I dag er det juniorene sin tur, man er junior fram til man er 16 år i cheerleading. Der er også Nathalie involvert.

- Det blir ingen feiring på meg i kveld, jeg er trener for juniorlaget som skal konkurrere søndag.

I dag konkurrer altså Heidi og de andre jentene Dagbladet skrev om fredag, mens jentene selv sikler på EM-gull, holder trener Nathalie litt igjen.

- Jeg er mest opptatt av at jentene skal være fornøyd med sin egen prestasjon.

GLADE: Så glad blir man etter å ha vunnet EM. Foto: Einar Eliassen
GLADE: Så glad blir man etter å ha vunnet EM. Foto: Einar Eliassen Vis mer