Fem meter høye svev sikret EM-tittelen

Viqueens og Norge vant EM. Nå er de overlykkelige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Det er helt utrolig, jeg er overlykkelig, sier nybakt europamester Nathalie Brøndrup (17) til Dagbladet.no seint i går kveld.

Da hadde gruppa hun er med i, Viqueens and kings, utklasset de andre i klassen gruppestunt for blanda lag. Du kan se hvordan i videoen øverst i saken.

- Det første stuntet du ser i videoen er nok det mest avanserte. Det er en rewind cupie, der flyer´n står på bakken og blir kastet rundt i en salto før hun lander på hendene våre strakt ut, forklarer Nathalie.

Cheerleading er, som du ser i videoen, heller ingen frøkensport lenger. Også gutta er med, noe som sørger for mer kraft for flyeren, den som blir kastet opp i lufta og gjør de spektakulære stuntene.

- Det er en veldig stor ressurs å ha med gutter. Da får man høyere og sikrere stunt. Vi pleier å kaste opp til fem meter over bakken, sier Nathalie, som selv er en av dem som kaster og tar imot.

De norske lagene som er med i EM gjorde nesten rent bord i går. Det var seks konkurranser i seniorklassen og norske lag vant fire av dem. I dag er det juniorene sin tur, man er junior fram til man er 16 år i cheerleading. Der er også Nathalie involvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer