Fem millioner for Russell

Men han ble solgt bak trenerens rygg.

(Dagbladet.no): I går ble Sogndal og rosenborg enige om en avtale rundt Robbie Russells overgang fra saftbygda til Trondheim 1. juli.

Ifølge nettstedet RBKWeb betaler Rosenborg tre millioner kroner i kontanter nå. I tillegg er det lagt inn flere betalinger om Rosenborg og Russell har sportslig suksess.

Den totale prisen kan komme opp i fem millioner kroner, og det er Sogndal veldig fornøyd med.

- Robbie er ingen spiller vi ønsker å bli kvitt. Han har gjort en kjempejobb for Sogndal, men vi ønsker ikke å stå i veien når han ønsker seg andre utfordringer, sier daglig leder i Sogndal, Yngve Hallén, til Bergens Tidende.

Bak Halvorsens rygg

En som ikke er like imponert over måten Sogndal har opptrådt på, er deres egen hovedtrener Jan Halvor Halvorsen. Overfor BT reagerer han på følgende måte på Russell-salget:

- Hva? Jeg viste ikke at klubbene var enige om pris. Det er litt rart at jeg som trener ikke er informert om det.

Halvorsen hadde regnet med at Russell kom til å forsvinne, men ikke før sesongen var over. Sogndal ligger på bånn av Tippeligaen, og trenger strengt tatt de klassespillerne de allerede har.

Svein Bakke har ansvaret for det sportslige i klubben. Han er ikke hundre prosent sikker på om han liker å gi slipp på Russell allerede 1. juli.

- Helst ville vi beholde ham, men Robbie virket innstilt på å dra nå. Uansett hadde han gått etter sesongslutt. Det blir en avveining, sier Bakke.

  • Russell og Rosenborg skal bli enige om amerikanerens personlige avtale før han formelt er klar for trønderne.
DYRE BEIN: Robbie Russell koster RBK opp til fem millioner kroner.