Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fem millioner i overskudd

175ø000 tilskuere betalte for å se ishockey-VM i Oslo, Hamar og Lillehammer. Den øknomiske prognosen lyder på fem millioner kroner i overskudd: To millioner til ishockeyforbundet, én million til hver av de tre arrangørstedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fortsatt kommer det inn regninger. De endelige VM-tallene vil være klare om noen dager. Ishockeyforbundet håper å sitte igjen med et overskudd på to millioner kroner. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier ishockeypresident Bjørn Ruud til Dagbladet.

Takker frivillige

Børre Rognlien, leder av arrangementskomiteén, bekrefter at overskuddet ligger i størrelsesorden to millioner til ishockeyforbundet, én million til hver av de tre arrangørstedene Oslo, Hamar og Lillehammer.

- Én av utgiftene vi ennå ikke vet størrelsen på, er antallet tellerskritt under mesterskapet. To millioner til ishockeyforbundet skal vi klare. Hele overskuddet kan vi takke de tusen frivillige for. Skulle de hatt lønn, ville det ikke vært noe VM-overskudd, sier Børre Rognlien.

Ikke bråk

I tillegg til reine penger, har ishockey-VM også gitt positive sideeffekter som stor TV- og mediaomtale. At det nesten ikke har vært publikumsbråk, er også et pluss.

Og Norge kommer til å søke et nytt ishockey-VM, sannsynligvis i 2005.

- Russland er arrangør i 2000, Tyskland i 2001 og Sverige i 2002. Finland søker om mesterskapet i 2003, vi kommer trolig til å prøve igjen i 2005, sier ishockeypresident Bjørn Ruud.