Fem nordmenn i nyttårshopprennet

GARMISCH (Dagbladet.no): Fem nordmenn er klare for morgendagens nyttårshopprenn i Olympiabakken i Garmisch: Henning Stensrud, Olav Magne Dønnem, Roar Ljøkelsøy, Lasse Ottesen og Tommy Ingebrigtsen.

Morten Solem og Morten Ågheim ble slått ut i dagens kvalifisering, som ble vunnet av polakken Adam Malysz med 113,5 meter og 110,3 poeng.

Henning Stensrud, som var eneste nordmann som ikke kom med i åpningsrennet i Oberstdorf, ble beste nordmann i kvalifiseringen på delt femteplass med 110,5 meter og 104,4 poeng. Olav Magne Dønnem ble nr. 17 (108,5 meter, 98,8 poeng), Roar Ljøkelsøy nr. 18 (107,5 meter, 98,5 poeng), Lasse Ottesen nr. 24 (107,5 meter, 97,5 poeng), mens Tommy Ingebrigtsen sto over kvalifiseringen av taktiske grunner.

- Jeg er automatisk kvalifisert til rennet i morgen, og syntes det var lurt å stå over kvalifiseringsomgangen. Dermed får jeg hoppe seint, og er garantert å få samme forhold som de beste, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet.no.

Adam Malysz hopper sist i dagens knock-out renn. Motstander i førsteomgangen i morgen er den tyske superstjerna Martin Schmitt, som i likhet med Tommy Ingebrigtsen sto over kvalifiseringen.

Tommy hopper fjerde sist, i duell med Dimitry Chvykov fra Kirgisistan.

Lasse Ottesen duellerer med østerrikeren Stefan Horngacher, Roar Ljøkelsøy med polakken Robert Mateja, Olav Magne Dønnem med tyskeren Dennis Störl og Henning Stensrud med østerrikeren Andreas Widhölzl.

Mest skuffet

Mest skuffet av nordmennene i dag, var Morten Solem. I Oberstdorf ble han beste nordmann på 16. plass. I dagens kvalifisering ble han nr. 75 med et hopp på 92 meter. Morten Ågheim landet på 91 meter, og ble nr. 80.

- Jeg hadde to bra treningshopp på 108 og 113,5 meter, men mislyktes i kvalifiseringen. Dæven hvor irritert jeg er over det, sier en skuffet Morten Solem.

Mest fornøyd av nordmennene i dag, var Henning Stensrud.

- Jeg har slitt fælt i vinter, og synes det er på tide med litt framgang. Dette er et skritt i riktig retning, sier Henning Stensrud etter delt femteplass i kvalifiseringen.

Under treningen i dag var det tre hopp over bakkerekorden til Martin Schmitt på 123 meter. I førsteomgangen hoppet japaneren Noriaki Kasai 123,5 meter. I den andre treningsomgangen landet finnen Veli-Matti Lindstrøm på 124 og polakken Adam Malysz på 126,5 meter.

Olav Magne Dønnem ble nr. seks i den første treningsomgangen i dag med 115,5 meter. Tommy Ingebrigtsen ble nr. ni i den andre treningsomgangen med 119,5 meter.

I morgendagens nyttårshopprenn er det meldt tre-fire varmegrader og vind rett bakfra. Det vil si svært vanskelige forhold.