Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Fem OL-medaljer er fullt mulig»

VAL D'ISHRE (Dagbladet): Kjetil Aamodt tror helt seriøst at Lasse Kjus' fem medaljer fra drømme-VM fra i Vail i 1999 lar seg kopiere i OL i Salt Lake City.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fem OL-medaljer er fullt mulig, sier Kjetil til Dagbladet.

Setningen falt da vi i går snakket med Kjetil om jakten på den gode skifølelsen, mens han varmet opp på sykkel før knebøyøkta etter at den tredje treningsomgangen i utfor ble avlyst på grunn av regn.

- Hva skal til for å klare det?

- Det er ikke lett. Jeg sier ikke at jeg skal gjøre det, men det er mulig om man har plasseringer mellom de fem beste i v-cupen i alle disipliner før OL. Man trenger faktisk ikke det heller. Lasse hadde bare sjetteplass i storslalåm før VM i Vail.

- Det er vel bare to mann som kan klare noe sånt?

- Ja, det er vel det.

Skeptisk Kjus

I tillegg til drømmen har Kjetil en helt konkret målsetting om én gullmedalje i OL-løypene. Lasse Kjus er den andre i alpinsirkuset med forutsetninger til storeslem.

- Fem medaljer er mulig, men det er lite sannsynlig. Målsettingen min er å kjøre blant de beste i alle disipliner jeg starter i, sier Kjus, som i Vail-VM vant gull i super-G og storslalåm. Sølv i slalåm, utfor og kombinasjonen.

For de to frontfigurene blir de neste fire dagene en pekepinn på ståa. I dag kjører de super-G. I morgen kjører de utfor. Søndag storslalåm, og mandag kveld slalåm i Madonna di Campiglio.

- Det blir vanvittig hardt. Det gjelder å spare på energien, sier Kjus.

Ypper seg

Kjetil blåser av dem som mener at spesialiseringen har gjort gapet mellom slalåm og utfor umulig å beherske.

- Det er fortsatt fullt mulig å være god i alle disipliner, sier han.

At Lasse Kjus i år har begynt å yppe seg igjen i slalåm, er et bevis på det. Super-G-formen føler gutta seg trygge på. Storslalåm var Norges beste disiplin i fjor. Så gjenstår bare det viktigste:

- Jeg er usikker på utforformen. Har ingen aning om hvor god jeg er, sier han.

Pushet på

På grunn av den begredelige onsdagstreninga, var landslagssjef Atle Skårdal og utfortrener Marius Arnesen de eneste trenerne - samtlige nasjoner inkludert - som pushet på for å gjennomføre utfortreninga i går. De lyktes ikke.

- Ingen andre ville. Og for Lasse og Kjetil er det kanskje bra med en dags pause, sier Skårdal.

Hele Norges coronakart