Fem renn på ei uke

Marit Bjørgen vil tvinge seg verdenscup-seier.

(Dagbladet.no): Etter et OL preget av skuffelser er hverdagen tilbake for Marit Bjørgen. Skjønt hverdag er et utvidet begrep etter moderniseringen av langrenn. For lange renn legges tett opp til sprint i flere former, og felles for verdenscupen neste uke er at Marit vil gå dem alle.

Fra lørdag får hun muligheten til akkurat det. Kvinnenes Vasalopp går over 45 kilometer, og Marit får tre dagers hvile før hun skal ut i skøytesprint på tirsdag, 20 kilometer skiathlom på onsdag, klassisksprint på torsdag før helvetesuka avsluttes med tre mil skøyting i Holmenkollen neste lørdag.

Har ledelsen

Bjørgen innehar per dags dato ledelsen i verdenscupen med 645 poeng, 29 foran russiske Tsjepalova. Nå vil Marit trygge ledelsen.

- Men da er det helt avgjørende at jeg presterer den neste uken. Da kan det hele bli avgjort, sier Bjørgen til Aftenposten.

- Onsdag blir verst. Da går vi skiathlom i Falun, og så må vi kjøre bil til Drammen om kvelden. Der er det sprintrenn dagen etter. Ikke akkurat optimalt for oss som forsøker å gå både korte og lange renn, sier Marit Bjørgen til Aftenposten.

Selv om OL var en nedtur for Rognes-jenta har hun i ettertid fått mye støtte.

- Det gjør veldig godt, og viser at folk setter pris på meg selv om jeg ikke vinner. Jeg er ingen maskin, sier Marit Bjørgen.

VISER RYGGEN: Slik vil Marit at konkurrentene skal se henne. Med ryggen til, og allerhelst langt foran i løypa. Foto: Scanpix
VISER RYGGEN: Slik vil Marit at konkurrentene skal se henne. Med ryggen til, og allerhelst langt foran i løypa. Foto: Scanpix Vis mer

Nå har Marit lagt OL bak seg og legger all konsentrasjonen i å holde Tsjepalova bak seg. Det er bare sju renn igjen i verdenscupen, som avsluttes i Sapporo i Japan 19. mars.