Fem Shampo-poeng

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus-Calgary 6-4. Espen Knutsen noterte seg for fem målgivende pasninger i går. Og det på en middels dag. - Følte meg sliten, sier Shampo til Dagbladet.no.

29-åringen var sjølsagt storfornøyd med poengfesten hjemme i Nationwide Arena.

- Ikke gærent det her, nei, sier en glad Shampo.

Men han synes det var langt fra årsbeste.

- Jeg var ikke frisk i beina i dag. Og jeg sa til treneren etter første periode at jeg var tung i beina. Men det gikk bra i overtallsspill. Det funket.

- Men jeg var heldig som fikk fem poeng, legger han til.

Og fem assist er selvsagt også klubbrekord.

Og har delvis rett.

Fantastisk

Tre av de målgivende var enkle poeng for Espen. Han var på isen og foret lagkameratene med rutinerte pasninger. Og til en forandring klarte medspillerne å score.

Men ved de to andre pasningene var Espens spilleforståelse avgjørende:

2-1: Espen står ved blålinja og legger en smart pasning til David Vyborny som står helt umarkert på skrå foran mål. Tsjekkeren sender Espens pasning i nettaket.

4-2: Espen står nesten ute ved vantet på linje med målstreken. Alle tror han skal passe ut til backen, men Shampo overrasker alle da han sender en fantastisk pasning på tvers «gjennom» fem spillere og finner Deron Quint. Som scorer på åpent mål.

- Det var nok den fineste pasningen, innrømmer Shampo.

Som golf

Etter kampen var Shampo mannen alle journalister ville snakke med. Og ville at andre skulle snakke om.

- Det er lett på en dag som dette når Espen styrer angrepet vårt, sier Deron Quint til tv-kanalen WBNS.

- Ishockey er som golf. Noen dager treffer man med slagene, forklarer trener Dave King.

Fire av Shampos poeng kom i overtallsspill. Og nordmannen var også på isen da Calgary scoret sitt første og tredje mål. Han endte dermed med -1 i +/- statistikken.

Bevisstløs

Dessverre for Espen forsvant rekkekamerat Robert Kron med en skade som holder ham ute for resten av sesongen.

Espen var på isen da Kron fikk en puck mellom nesa og munnen, og som et resultat krasjet i vantet. Shampo skøytet umiddelbart over til Kron for å se hvordan det sto til.

Men i motseting til Shampo - som slapp unna med fem brukne tenner og et par brudd i munnpartiet i en lignende ulykke den 1. mars - måtte Kron rulles av isen på båre.

Han pådro seg hjernerystelse og var bevisstløs da han traff isen. I tillegg brakk han ankelen i kollisjonen med vantet.

Shampo er dermed eneste overlevende fra Columbus' førsterekke denne sesongen siden Geoff Sanderson er ute med en kneskade.

Espen har 52 poeng på 64 spilte kamper denne sesongen. Og sjansene er store for at han passerer toppscorer Sanderson som har 56 poeng. Åtte kamper gjenstår av sesongen.

  • Shampo-tall: 5 målgivende pasninger, 16,21 minutter spilletid, -1 i +/- statistikken, 10 dropper (vant 6), 2 utvisningsminutter.
  • Fem poeng i en kamp er ny klubbrekord i Columbus. Shampo ble naturligvis kåret til isens beste.
  • Columbus spiller mot Edmonton borte i morgen.