KOMMER TIDSNOK:  Lars Bohinen tar med seg at Sandefjord produserte flere sjanser i dagens kamp mot Strømsgodset.  Bilder er fra i fjor høst. Foto: NTB Scanpix
KOMMER TIDSNOK: Lars Bohinen tar med seg at Sandefjord produserte flere sjanser i dagens kamp mot Strømsgodset. Bilder er fra i fjor høst. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fem tap på rad gjør noe med et fotballag

Et middels Strømsgodset scoret tre mot Sandefjord som bare taper og taper. Uten at Lars Bohinen er alt for bekymret.

• Strømsgodset-Sandefjord 3-0

DRAMMEN (Dagbladet): Etter det defensive dødballinfernoet som endte med 3-5 for Odd fikk Strømsgodset gjenbygd litt selvtillit mot Sandefjord. Det er alltid kjekt å vinne fotballkamper.

- Vi var klart best og vi reiste oss igjen etter den forrige kampen, sier David Nielsen.

- Men det er lenge igjen til seriestart - det som skjer nå er ikke viktig i det hele tatt.

I Godset-trenerens siste setning ligger også Sandefjords trøst. Det faktum at kampen ikke betydde noe ut over den øvingen alle lag søker på denne tida av året. Men med bare tre uker igjen til seriestart, og nå med fem tap på rad (Sarpsborg, Sogndal, Molde og Stabæk), er jeg usikker på hvor mye trøst det er.

Fem tap på rad gjør nemlig noe med et fotballag.

- Enig, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen.

- Vi var ok i perioder i denne kampen, men der det betyr noe, i begge ender av banen, er vi for dårlige.

Lars Bohinens mannskap, som mellom mye dårlig spill skapte store sjanser gjennom gode angrep på Marienlyst, synes å være vaksinert mot å score. Det hadde gitt mange trenere bekymringer.

- Når vi ikke scorer på sjanser av den størrelsen vi skapte i denne kampen lurer jeg nesten på hvordan vi skal score. - Vi hadde noen helt vanvittige muligheter. Men det hadde vært verre om vi hadde spilt dårlig hele kampen. Scoringene kommer helt sikkert, sier Bohinen.

Lars Bohinen var en spillende fotballspiller. Det var derfor han gjorde det bra utenfor Norge. Det var derfor han var i opposisjon til Drillo da det norske langballhysteriet var på sitt mest ekstreme på 90-tallet. Og det er et spillende lag han prøver å bygge i Sandefjord. Ispedd variasjonen med tidlige gjennombrudd og direkte truing av motstanders bakrom når det er plass til å gjøre det.

- Vi må bli flinkere til å variere mellom langt og kort, sier Sandefjord-treneren.

- Det skal ikke være sånn som det så ut i denne kampen.

For spillet mot Godset skapte mange brudd imot og det går ikke i Tippeligaen. Da får du ikke poeng. Og rykker ned. En litt mer kynisk Bohinen kan imidlertid få det til. For det er mange lag på Sandefjords nivå og deromkring denne sesongen - fra åtte til 16 på tabellen kan nesten alt skje.

- Jeg har det laget jeg har for 12 millioner kroner, sånn er det, sier Bohinen.

Og sånn blir det selv om laget bare taper.

Penger til nye spillere finnes ikke.